Aiheeseen liittyviä uutisia
10.5.2023
Vesilahden kunta haastaa vesilahtelaiset yhdistykset ja yhteisöt sekä koulut ja päiväkodit järjestämään talkoot ja siivoamaan lähialueitaan.
Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävänä on ympäristönsuojelun valvonta ja edistäminen kunnassa. Ympäristönsuojelun kokonaisuuteen kuuluvat mm. kunnalle määrätyt ympäristönsuojelu-, jäte-, maa-aines-, vesihuolto- ja vesilain mukaiset tehtävät.
Tavoitteena on turvata kestävästi kehittyvä, terveellinen ja viihtyisä sekä luontosuhteiltaan monimuotoinen ympäristö.
Vesilahden kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii rakennus- ja ympäristölautakunta. Ympäristövalvonnan viranhaltijana toimii ympäristötarkastaja, joka valmistelee asioita lautakunnan käsiteltäväksi. Osa päätösasioista on delegoitu viranhaltijalle.
Ympäristönsuojelun valvontasuunnitelma
Ympäristönsuojelun valvontasuunnitelma
Ympäristönsuojeluun liittyvän valvonnan tavoitteena on ympäristön pilaantumisen ehkäiseminen ja jo tapahtuneesta pilaantumisesta aiheutuneiden haittojen korjaaminen. Lisäksi valvonnan tavoitteena on ehkäistä jätteistä ja jätehuollosta aiheutuvia haittoja ja edistää jätteiden hyötykäyttöä. Valvonnalla ja tarkastuksilla välitetään tietoa lainsäädännön vaatimuksista, toiminnan ympäristövaikutuksista ja ympäristön pilaantumisherkkyydestä. Valvonnassa huolehditaan, että lainsäädäntöä ja sen nojalla annettuja määräyksiä noudatetaan.
Vesilahden kunnan ympäristönsuojelussa valvontaa tehdään vuosille 2023–2025 laadittuun valvontasuunnitelmaan perustuen. Vuosittain rakennus- ja ympäristölautakunta vahvistaa valvontasuunnitelmaan pohjautuvan valvontaohjelman vuoden aikana tehtävistä tarkastuksista ja muista valvontatoimenpiteistä.
attach_file Liitteet
Ympäristönsuojelun edistämissuunnitelma
Ympäristönsuojelun edistämissuunnitelma
Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta on hyväksynyt ympäristönsuojelun edistämisen toimenpidesuunnitelman vuosille 2023-2027. Edistämistoimenpiteillä tarkoitetaan luonnonsuojeluun, vesistönsuojeluun sekä päästöjen ja jätteiden synnyn vähentämiseen tähtääviä toimia, jotka eivät kuulu lupa- ja valvontatoimien piiriin.