Lapsen sairastuessa

Sairasta lasta ei voi tuoda varhaiskasvatukseen. Jos lapsi sairastuu varhaiskasvatuspäivän aikana, siitä ilmoitetaan välittömästi vanhemmille. Lapsi tulee hakea pois mahdollisimman pian. Jos lapsi sairastuu äkillisesti vakavin oirein, henkilöstö vie lapsen Vesilahden terveyskeskukseen. Vanhemmille ilmoitetaan asiasta heti. Vanhemmilla on vastuu lapsen jatkohoidosta.
Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen, kun hän jaksaa hyvin osallistua toimintaan eikä tartuntavaaraa ole. Tarvittaessa lääkäri tai  terveydenhoitaja määrittelee lapsen toipumisajan.

Lasten sairauksien seuranta varhaiskasvatuksessa

Sairastamisesta tulee ilmoittaa varhaiskasvatukseen välittömästi. Asiakastietojärjestelmän poissaolomerkintöjä ei korjata takautuvasti sairaudesta johtuviksi poissaoloiksi.
Vanhempien toivotaan huolehtivan siitä, että lapsen ryhmän henkilökunta tietää lapsen sairauden laadun.

Epidemian hoitaminen

Epidemioiden yhteydessä hygieniaa tehostetaan käsihuuhteella ja ympäristön kosketuspintojen puhdistusta tehostamalla. Näin on hyvä tehdä myös kotona.
Mikäli varhaiskasvatuksessa todetaan useampia tulirokko-, kurkkutulehdus-, märkärupi-, silmätulehdus-, ripuli- tai oksennustapauksia, henkilöstö ottaa hoito-ohjeiden saamiseksi yhteyttä terveydenhoitajaan tai lääkäriin ja ilmoittaa epidemiaepäilystä terveyskeskukseen.

Vesilahden neuvola

Terveydenhoitajat
040 1335 228
040 1335 237

arrow_upward