Hyvinvointivinkit

Terveyttä ja toimintakykyä voi tukea monin eri tavoin. Tälle sivulle on koottu seniori-ikäisille suunnattuja vinkkejä, joiden avulla voi edistää omaa hyvinvointia.

Vireyttä hyvästä unesta

Uni palauttaa kehon ja mielen voimavarat. Uni on myös oppimisen ja muistamisen keskeinen edellytys. Uni kevenee ihmisen ikääntyessä ja yölliset heräämiset saattavat lisääntyä. Unentarve ei kuitenkaan juuri muutu aiemmasta.

Lue lisää ikäihmisen unesta:

Mielen hyvinvointi

Mielen hyvinvointi on tärkeä osa hyvinvoinnin kokonaisuutta. Mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta, ja omia voimavaroja voi vahvistaa.

Hyvinvointia ravinnosta

Hyvälaatuinen ja monipuolinen ruoka ylläpitää toimintakykyä ja edistää hyvinvointia. Riittävä ravinnonsaanti ja hyvä ravitsemustila ehkäisevät myös sairauksien syntyä sekä auttavat ikäihmistä toipumaan ja kuntoutumaan. Säännöllinen ruokailurytmi edistää jaksamista ja auttaa pitämään ruokavalion monipuolisena.

Terveyttä ja toimintakykyä liikunnasta

Päivittäinen liikkuminen on ikäihmiselle tärkeää. Liikkumisen avulla säilytetään ja parannetaan lihasvoimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja kävelykykyä. Liikkuminen vahvistaa myös mielen hyvinvointia ja muistia.

Kaatumisen ehkäisy

Kaatumiset yleistyvät ikääntyessä ja ne voivat aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia. Kaatumisia voidaan kuitenkin tehokkaasti ehkäistä lihasvoimaa ja tasapainoa kehittämällä.

arrow_upward