Hyvinvointivinkit

Terveyttä ja toimintakykyä voi tukea monin eri tavoin. Tälle sivulle on koottu seniori-ikäisille suunnattuja vinkkejä, joiden avulla voi edistää omaa hyvinvointia.

Hyvinvointiryhmä

Vesilahden seniorien hyvinvointiryhmä tarjoaa tietoa, vinkkejä ja vertaistukea oman hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Ryhmän tavoitteena on antaa eväitä oman hyvinvoinnin vaalimiseen. Olipa tavoitteesi pysyä terveenä, parantaa ateriarytmiä tai ravitsemuksen sisältöä, lisätä liikuntaa tai vireyttä arkeen, painonhallinta tai mielenkiinto omaa hyvinvointia kohtaan, tämä ryhmä on sinulle.

  • Kokoontumisaika: ma klo 10-11.30
  • Kokoontumispaikka: Kirjasto Lähde, Huhtatie 7, kokoushuone
  • Kokoontumispäivät maanantai: 29.1., 12.2., 19.2., 11.3., 25.3. ja 8.4.2024.

Osallistuminen on maksutonta. Ryhmään otetaan 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ryhmä toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 7. Ilmoittaudu Riikalle sähköpostilla riikka.maki@vesilahti.fi tai viestillä tai soittamalla 040 133 5208 (soitot mielellään klo 9-15).

“Liikuntaa ei ole milloinkaan myöhäistä aloittaa, mutta sen lopettaminen on aina liian aikaista.” -UKK-instituutti

Vireyttä hyvästä unesta

Uni palauttaa kehon ja mielen voimavarat. Uni on myös oppimisen ja muistamisen keskeinen edellytys. Uni kevenee ihmisen ikääntyessä ja yölliset heräämiset saattavat lisääntyä. Unentarve ei kuitenkaan juuri muutu aiemmasta.

Lue lisää ikäihmisen unesta:

Mielen hyvinvointi

Mielen hyvinvointi on tärkeä osa hyvinvoinnin kokonaisuutta. Mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta, ja omia voimavaroja voi vahvistaa.

Hyvinvointia ravinnosta

Hyvälaatuinen ja monipuolinen ruoka ylläpitää toimintakykyä ja edistää hyvinvointia. Riittävä ravinnonsaanti ja hyvä ravitsemustila ehkäisevät myös sairauksien syntyä sekä auttavat ikäihmistä toipumaan ja kuntoutumaan. Säännöllinen ruokailurytmi edistää jaksamista ja auttaa pitämään ruokavalion monipuolisena.

Terveyttä ja toimintakykyä liikunnasta

Päivittäinen liikkuminen on ikäihmiselle tärkeää. Liikkumisen avulla säilytetään ja parannetaan lihasvoimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja kävelykykyä. Liikkuminen vahvistaa myös mielen hyvinvointia ja muistia.

Kaatumisen ehkäisy

Kaatumiset yleistyvät ikääntyessä ja ne voivat aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia. Kaatumisia voidaan kuitenkin tehokkaasti ehkäistä lihasvoimaa ja tasapainoa kehittämällä.

arrow_upward