Tietoa kirjastokortista

Kirjastokortti avaa kirjaston palvelut käyttöösi. Voit lainata aineistoa, käyttää kirjaston tietokoneita ja tietokantoja sekä PIKI-verkkokirjastoa kaikkine palveluineen.

Kirjastokortilla voit käyttää kaikkien Pirkanmaan PIKI-kirjastojen palveluita.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Ilmoita henkilötietojesi muutoksista viipymättä kirjastoon. Nimenmuutoksen voit tehdä käymällä kirjastossa. Osoitteen, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi voit vaihtaa verkkokirjastossa Omat tiedot -sivulla.

Näin saat kirjastokortin

Näin saat kirjastokortin

PIKI-kirjastokortin saat mistä tahansa PIKI-kirjastojen toimipisteestä. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Alle 15-vuotiaalla täytyy olla huoltajan kirjallinen suostumus kirjastokorttiin. Kirjastokortin saadessaan asiakas sitoutuu noudattamaan PIKI-kirjastojen käyttösääntöjä.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kortin omistaja on vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta sekä kortin numeron ja tunnusluvun (PIN-koodin) käytöstä. Huoltaja vastaa alle 15-vuotiaan lainoista.

Voit hakea kirjastokorttia itsellesi tai alle 15-vuotiaalle huollettavallesi sähköisellä hakemuslomakkeella. Lomakkeella on käytössä vahva tunnistautuminen. Korttihakemukset käsitellään kerran päivässä aamupäivisin. Saat tekstiviestin, kun kortti on valmis noudettavaksi.

Valmiin kortin voit noutaa mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Ota mukaan kuvallinen henkilötodistus. Lapsen huoltaja voi hakea lapsen kortin omalla henkilötodistuksellaan. Kortti voidaan luovuttaa myös huoltajalle, jota ei ole merkitty lapsen huoltajaksi kirjastojärjestelmään.

Huom! Jos kirjastokorttia ei noudeta kuukauden kuluessa, tiedot poistetaan kirjastojärjestelmästä.

Jos et voi täyttää sähköistä lomaketta, voit käyttää myös alla olevia paperilomakkeita. Tulosta ja täytä lomake ja tuo se kirjastoon. Lomakkeita saa myös valmiiksi tulostettuina kirjastoista.

Tunnusluku

Tunnusluku

Kirjastokorttiin kuuluu nelinumeroinen tunnusluku. Tarvitset sitä esimerkiksi lainausautomaateilla ja e-aineistopalveluihin kirjautumiseen. Tunnusluvun saat henkilökohtaisesti kaikista PIKI-kirjastoista, ja voit itse määritellä sen.

Jos muistat tunnuslukusi, voit vaihtaa sen verkkokirjastossa Omat tiedot -sivulla.

Jos et tiedä tunnuslukuasi, voit käyttää tunnusluvun palautuslomaketta. Huom! Tunnusluvun palautus on käytössä päivittäin klo 6:30–1:30.

Saat uuden tunnusluvun myös käymällä kirjastossa, ottamalla yhteyttä verkkokirjaston chat-palvelussa tai puhelimitse.

Kadonnut kirjastokortti

Kadonnut kirjastokortti

Ilmoita kadonneesta kortista välittömästi kirjaston asiakaspalveluun
puhelin 040 133 5202 tai kirjasto@vesilahti.fi.

Käyttösääntöjen mukaan kortin haltija on vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta siihen asti, kunnes katoamisilmoitus on tehty.

Kadonneeksi ilmoitettua kirjastokorttia ei voi käyttää. Voit hankkia myös uuden kirjastokortin kadonneen tilalle, jolloin vanha asiakastunnus mitätöityy. Uusi kirjastokortti on maksullinen.

Kun kirjastokortti vaihdetaan uuteen, Ellibsin ja OverDriven e-kirjalainat ja varaukset eivät siirry uudelle kortille. Lainat ja varaukset voidaan siirtää kirjaston asiakaspalvelussa.

Huollettavien ja muiden perheenjäsenten kortit

Huollettavien ja muiden perheenjäsenten kortit

Voit liittää PIKI-verkkokirjastossa asiakastiliisi myös muita kirjastokortteja. Huollettavan kirjastokortti pitää lisätä itse huoltajan tietoihin. Liitettävän kortin numero ja tunnusluku kirjataan Oman tilin Kirjastokortit-sivulle. Tämän jälkeen voit yhdellä kirjautumisella selata kaikkien tilillesi liitettyjen korttien lainoja ja uusia niitä sekä tehdä korteille varauksia. Korteille voi antaa myös nimet käytön helpottamiseksi.

Sähköinen kirjastokortti

Sähköinen kirjastokortti

PIKI-verkkokirjaston Oma tili -sivun Kirjastokortit-osiosta löydät kirjastokorttisi viivakoodin, jota voit käyttää sähköisenä kirjastokorttina.

PIKI-mobiilikirjasto sisältää myös sähköisen kirjastokortin, jota voi käyttää PIKI-kirjastojen toimipaikoissa normaalin kirjastokortin tavoin.

arrow_upward