Maatila 2.0

Tervetuloa Maatila 2.0-hankkeen tilaisuuksiin syksyllä 2024!

Kutsumme teidät vesilahtelaisille maatalousyrittäjille suunnattuihin tilaisuuksiin, jotka järjestetään osana Vesilahden kunnan alueella 2024 vuoden aikana toteutettavaa Maatila 2.0-hanketta. Hankkeemme auttaa maatalousyrittäjiä selvittämään aurinkopuistojen, vertikaaliviljelmien ja erikoisviljelyn liiketoimintapotentiaalia vesilahtelaisilla maatiloilla.

Tavoitteena on luoda yhteistyössä maanviljelijöiden ja potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa realistinen käsitys näiden mallien mahdollisuuksista ja haasteista maatiloilla. Keskeisenä toimenpiteenä on järjestää kolme tilaisuutta, joissa keskitytään ensin haasteiden tunnistamiseen, sen jälkeen ratkaisuehdotusten kehittämiseen ja lopuksi keskustelevaan paneeliin, jonka avulla jaetaan tietoa tuloksista sekä pyritään antamaan konkreettisia keinoja paikallisille maatalousyrittäjille päästä liiketoimintamahdollisuuksien kanssa eteenpäin ja tehdä tarvittavia valintoja.

Tilaisuudet järjestetään Vesilahdella 2024 syys-marraskuun aikana ja tilaisuuksiin osallistuu maatalousyrittäjien lisäksi hankkeen teemoihin sopivia puhujia sekä asiantuntijoita lisäämään osallistujien tietotaitoa sekä ratkomaan maatilojen käytännön haasteita.

Tilaisuuksissa esillä olevat maatilat, yrittäjät ja teemat:

  • Harri Penttilä, aurinkopuistot
  • Mikko Ala-Orvola, vertikaaliviljely
  • Mikko Kivistö, erikoisviljely

Näitä tiloja vasten tarkastellaan esimerkinomaisesti, mitä aurinkopuistot, vertikaaliviljely ja erikoisviljely voisivat vesilahtelaisilla maatiloilla käytännössä tarkoittaa, mitä niiden hyödyntäminen edellyttäisi ja millaisia käytännön hyötyjä niistä voisi seurata.

Tilaisuuksien päivämäärät ja ohjelma:

(Kaikki tilaisuudet järjestetään läsnä Vesilahdella. Tarkempi tila ja aika varmistuu myöhemmin)

11.9. klo 14-18 Ensimmäinen tilaisuus: Haasteiden tunnistaminen

  • Tarkentuu myöhemmin

30.10. klo 14-18 Toinen tilaisuus: Ratkaisuehdotusten kehittäminen

  • Tarkentuu myöhemmin

27.11. klo 10-12 Kolmas tilaisuus: Päätösseminaari

  • Tarkentuu myöhemmin

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen!

Ota yhteyttä

Haapaniemi Timo

kehitysjohtaja

044 481 1751

timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti

arrow_upward