Kirjaston kokoelmat

Vesilahden kirjasto on osa seutukunnallista PIKI-kirjastoverkkoa. Koko seutukunnan PIKI-kirjastoaineisto on käytettävissäsi.

Sisällysluettelo

  Haku PIKI-verkkokirjastosta

  PIKI-verkkokirjastosta löydät oman Lähde-kirjaston ja muiden PIKI-kirjastojen aineistot.

  open_in_new Linkit

  E-aineistot

  PIKI-kirjastojen asiakkaana käytössäsi on laaja kirjo erilaisia e-aineistoja. Suurinta osaa palveluista voit käyttää myös kotona. Palvelun kohdalla on erikseen mainittu, jos etäkäyttöä ei ole. Monia e-aineistoja voi käyttää selaimen lisäksi myös erillisellä sovelluksella. Ohjeita e-aineistojen käyttöön löydät Ohjeet-sivulta

  Sovellukset

  Verkkokirjasto toimii sujuvasti mobiililaitteellakin. Lisäksi tarjolla on PIKI Mobiilikirjasto -sovellus. Kirjaston palveluita on käytettävissä myös muissa sovelluksissa. Lue lisää Sovellukset-sivulta.

  Liikuntavälineet

  Vesilahden kirjastosta voit lainata kirjastokortilla myös liikuntavälineitä. Välineissä on mukana selkeät ohjeet, kuinka laitteita käytetään sekä esimerkkiharjoituksia ja -liikkeitä.

  Liikuntavälineitä ei lähetetä muihin PIKI-kirjastoihin. Voit kuitenkin varata liikuntavälineitä PIKI-verkkokirjastosta. Liikuntavälineitä voi lainata ainoastaan kirjaston palveluaikana ja ne noudetaan sekä palautetaan takaisin Vesilahden kirjastoon. Laina-aika on 2 viikkoa.

  Liikuntavälineluettelo

  • Gymstick
  • Jumppapallo
  • Kompassi
  • Skiket V07 (koko 38–47)
  • Tasapainolauta
  • Flexi-bar –tanko lihaskuntoharjoitteluun
  • Lumikengät aikuisille ja lapsille
  • Retkiluistimet
  • Kahvakuula (4 kg, 6 kg, 8 kg, 10 kg)
  • Sulkapallosetti
  • Frisbeegolfsetti, 3 kiekkoa
  • Hierova hularengas
  • Waist Trimmer (selätin)
  • Putkirulla (hierontarulla)
  • Petankki
  • Mölkky
  • Tennismaila (2 kpl, aikuisten malli)

  Lainattavat polkupyörät

  Voit lainata itsellesi tai vieraallesi polkupyörän ja pyöräilykypärän kirjastolta ja lähteä tutustumaan lähiympäristöön. Lainaamiseen tarvitset joko kirjastokortin tai kuvallisen henkilötodistuksen.

  Pyörän lainaus ja palautus asiakaspalvelusta

  Pyörän laina-aika on 1 viikko. Täytä ensin lainauslomake kirjaston asiakaspalvelussa. Sen tehtyäsi saat avaimen kirjaston edustalla olevaan pyörään. Pyörät palautetaan lukittuna pääkirjaston lipan alle pyörätelineeseen. Avain palautetaan kirjaston asiakaspalveluun viimeistään 15 min ennen kirjaston sulkemisaikaa.

  Vastuu pyörän käytöstä

  Tarkista että pyörä on toimintakunnossa ennen kuin lähdet sillä liikkeelle. Lainaaja on vastuussa pyörästä laina-aikana. Älä jätä polkupyörää lukitsematta ja valvomatta minnekään. Pyörän laina on henkilökohtainen eikä pyörää eikä pyörän avainta saa luovuttaa muille. Normaalista käytöstä johtunutta vahinkoa, kuten kumin puhkeamista, ei tarvitse korvata. Myöhästymis- ja muut maksut muodostuvat kuten muustakin kirjastoaineistosta.

  Kotiseutuaineistot

  Kotiseutuaineistoon kuuluvat Vesilahti-kokoelma, Karjala-kokoelma ja Oiva Paloheimo-kokoelma. Kokoelmat löytyvät myös PIKI-verkkokirjaston hausta.

  Vesilahti-kokoelma
  Vesilahti-kokoelmasta löydät Vesilahtea koskevaa monipuolista aineistoa. Kokoelmassa on Vesilahteen liittyvää tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä mm. valokuvia, lehtileikkeitä, sukututkimusaineistoa, yksittäisiä kausijulkaisuja, tutkielmia ja musiikkia. Vesilahti-kokoelmasta löydät myös Laukon kartanoon liittyvää aineistoa.

  Karjala-kokoelma
  Karjala- kokoelmasta löydät kirjallisuutta, joka käsittelee Sakkolan, Metsäpirtin ja Vuokselan pitäjiä eli niin sanottua Suvannon seutua. Kokoelmassa on myös muita Karjalan alueita käsittelevää aineistoa. Vesilahden Karjalaseura ry on tehnyt lahjoituksia kirjaston kokoelmaan.

  Oiva Paloheimo-kokoelma
  Paloheimo-kokoelma löytyy kotiseutukokoelman yhteydestä. Kirjoja ja äänitteitä voi tavalliseen tapaan lainata, kansioiden aineistoja voi lukea vain kirjastossa tai ottaa kopioita.

  Vesilahdessa eletyt vuodet 1946-1952 olivat kirjailija Oiva Paloheimon tuotteliainta ja taiteellisesti täysipainoisinta kautta. Pappilassa, Hakalan pirtissä ja Sakaselän saaressa syntyi paljon tekstiä. Oiva Paloheimo-kokoelma tarjoaa lukijoiden käyttöön näinä vuosina julkaistujen teosten lisäksi kirjailijan lähes kaikki romaanit, novellit, runot, pakinat ja sadut. Kirjojen ja äänitteiden lisäksi tutustuttavana ja luettavana on Oiva Paloheimoa käsitteleviä lehtiartikkeleita, haastatteluja, tutkielmia, TK-juttuja Äänislinnasta, Paloheimon teksteihin sävellettyjä nuotteja ja kirjailijalle lähetettyjä kirjeitä (mm. Martti Haaviolta, Anna-Maria Tallgrenilta, Väinö Linnalta). Myös Vesilahden vuosina Kansan Kuvalehdessä ja Pellervo-lehdessä julkaistuja novelleja, pakinoita ja runoja on kopioitu kansiollinen luettavaksi. Samassa kansiossa on myös kaksi tilausrunoa, Vesilahden seurakunnan 600-vuotisjuhliin 1946 tilaama ”Siunatut vuosisadat” ja Vesilahden Nuorisoseurantalon vihkiäisiä varten 1949 kirjoitettu ”Kotiseudun koti”.

  arrow_upward