Poukama

Poukama palvelee kevään ja kesän ajan ajanvarauksella. Ota rohkeasti yhteyttä Päiviin tai Hennaan.

Poukama on materiaalilainaamo Vesilahden kirjaston satunurkkauksessa. Poukamasta löydät monenlaista lainattavaa lapsiperheen arkea helpottamaan. Apunasi materiaalien valinnassa ovat varhaiskasvatuksen erityisopettaja Päivi Tyrkkö ja perhekeskuspalveluiden koordinaattori Henna Nenonen. Poukama on avoinna tiistaisin klo 16.30 – 17.30.
Löydät Poukamasta aihepiireittäin kootut kirjaluettelot (esim. uni, suru, kiukku, ero jne.) ja voit lainata tarvitsemasi kirjat saman tien kirjastosta.
Keskittymistä helpottavia välineitä ovat mm. nystyrätyyny ja jumppanauha. Painotyyny voi auttaa lasta rauhoittumaan nukkumaan mennessä, tai sen voi ottaa syliin, jos ruokailuun on vaikea keskittyä.

Poukamasta löydät ja saat myös mukaasi monenlaisia toiminnanohjausta helpottavia kuvia ja kuvasarjoja (aamutoimet, päiväjärjestys, pukeminen).
Nystyräpallot, kuminauhat, telat ja pensselit voivat helpottaa stressiä, rentouttavat ja tasaavat ali- ja ylivirittyneitä aisteja.

Time timer visualisoi lapselle ajan, samoin kuin tiimalasikin. Näitä ajan hallintaan tarkoitettuja välineitä voi käyttää esim. pukemistilanteissa, tai vaikkapa helpottamaan leikkiajan hahmottamista.

Peleillä, kuten muillakin tuotteilla on kahden viikon laina-aika. (Ei koske kirjaston kirjoja).

attach_file Liitteet

Ota yhteyttä

Tyrkkö Päivi

varhaiskasvatuksen erityisopettaja

050 3895220

paivi.tyrkko@vesilahti.fi

Rautialantie 60, 37470 Vesilahti

Nenonen Henna

perhekeskuspalveluiden koordinaattori

050 5666133

henna.nenonen@vesilahti.fi

Rautialantie 60, 37470 Vesilahti

arrow_upward