Oppilaita lukemassa sohvalla

Kirjastopalvelut

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka sekä tiedonhaku- ja kulttuurikeskus. Kirjaston tiloissa voit mm. opiskella, harrastaa ja oleskella. Kirjastossa järjestetään myös opastusta, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.

Pääset kirjastoon myös omatoimiaikana. Omatoimiaikana kirjaston henkilökuntaa ei ole paikalla. Kirjaudu omatoimikirjastoon henkilökohtaisella PIKI-kirjastokortillasi.

Vesilahden kirjasto kuuluu seutukunnalliseen PIKI- kirjastoverkkoon, jonka kautta koko seutukunnan kirjastoaineisto on käytettävissäsi. Sähköisessä PIKI-verkkokirjastossa voit hakea, varata ja uusia teoksia.

Vesilahden kirjastossa on langaton verkko SeutuOpen. Kirjastossa on paljon mukavia oleskelu- ja työskentelypisteitä. Voit varata myös kokoushuoneen käyttöösi. Kirjaston tiloissa voit käyttää kirjaston Hublet-tabletteja ja kannettavia läppäreitä. Kirjastossa on maksullinen tulostus- , skannaus- ja kopiointimahdollisuus.

Voit ostaa ja ladata kuntosalipoletteja kirjaston palveluaikoina asiakaspalvelupisteestä. Vesilahden kirjastosta voi lainata myös liikuntavälineitä. Liikuntavälineitä ei seutulainata muihin kirjastoihin. Liikuntavälineiden lainaamista koskevat muuten samat lainaussäännöt kuin kirjaston muutakin aineistoa.

PIKI- kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta saat teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja eri tavoin lukemisesteisten Saavutettavuuskirjasto Celiasta. Verkossa toimiva Viittomakielinenkirjasto.fi on käytössä kaikkialta.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

PIKI-kirjastokortti käy kaikissa PIKI-kirjastoissa. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella.

Kirjaudu omatoimikirjastoon omalla henkilökohtaisella PIKI-kirjastokortillasi ja PIN-tunnuksella.

Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja 4-numeroisella PIN-tunnuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Maksullisuus

Palvelu on maksuton.

Kirjastokortti on maksuton. Jos joudut uusimaan kirjastokorttisi jostain syystä, uusi kirjastokortti on maksullinen.

Seutuvaraus (toisesta PIKI-kirjastosta) ja kaukolainaus PIKI-kirjastojen ulkopuolelta ovat maksullisia.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Asukaskysely 2024

13.6.2024

Kysely avautuu 13.6.2024 ja siihen voi vastata 12.7.2024 klo 12…

Kirjasto Facebookissa

Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto2 päivää sitten
🎸 Tori Happening Kirkonkylän torilla pe 14.6.2024 klo 18-20! 🎸

🥁 Klo 18-19 folk-bändi Screamin Rancheros
🥁 Klo 19-20 rock-bändi aiNa

Buffetista vastaa Vesilahden Visan lentopallojaosto.

Paikalla myös:
🍿 Isenge Club (torikahvitus, muurinpohjaletut, vohvelit)
🍿 Kapon muikut (Muikkuja tarjolla juhannustorilla. Tieto päivitetty 13.6.)
🍿 Grilli Pinja
🍿 Torikahvila

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Vesilahden kunnan kulttuuritoimi ja kirjasto.

Tavataan torilla! Tervetuloa!
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto1 viikko sitten
Vesilahden kirjasto on jo vuosien ajan palkinnut yhden peruskoulunsa päättävän ysiluokkalaisen kirjoittajastipendillä. 🌹

Stipendin saajan valitsevat äidinkielen opettajat. Opettajien vinkkien perusteella kirjaston henkilökunta valitsee stipendin saajalle kirjalahjan.

Tämän kevään stipendin saaja on monipuolinen kirjoittaja ja lukija. Fantasiakirjallisuus on hänelle mieluisa kirjallisuuden laji, joten stipendikirjaksi valikoitui Tolkienin fantasiaklassikko Taru sormusten herrasta. Lisäksi lahjakassissa ojensimme kirjoittajalle muistikirjan omia tarinoita varten. 📚

Onnittelut kirjoittajastipendin saajalle! 🌹
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto2 viikkoa sitten
Viime viikolla kirjastossa oli työelämään tutustumassa TET-harjoittelija Ilmari yhtenäiskoululta. 🙂

Tettiläisen yksi työtehtävä oli koota vinkkihylly hänelle mieleisestä aiheesta. Nyt kirjastossa on esillä sarjakuvia käsittävä vinkkihylly kesälle. Taitavana piirtäjänä Ilmari piirsi vinkkihyllyn päätyyn mainoskuvan, jossa esille ovat päässeet Lucky Luke, Karvinen, Homer Simpson ja Aku Ankka. 🐱

Kirjaston henkilökunta ylläpitää Ilmarin vinkkihyllyä juhannukseen asti, joten käyhän lainaamassa itsellesi kivaa sarjakuvalukemista.

Kiitos Ilmari tet-jaksosta! 🙂
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto3 viikkoa sitten
Kirjaston omatoimiaika 27.5. 🕖

Poikkeuksellisesti kirjaston omatoimiaika ei ole käytössä maanantaina 27.5. klo 7.00-14.00 välisenä aikana. Kirjastossa suoritetaan tuolloin siivoustöitä. Palveluajat eivät muuten muutu ja tiistaina aukioloajat ovat normaalit.

Pahoittelut häiriöstä ja kiitos ymmärryksestä! 🌿
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto3 viikkoa sitten
Vesilahden Reserviupseerikerho ry mahdollistaa kaikille osallistumisen esitelmätilaisuuteen to 23.5. klo 18.00 kirjaston lehtisalissa.

Esitelmöijänä toimii dosentti, OTT Jukka Lindstedt ja aiheena on Rintamakarkuruus.

Esitelmä on Helsingin Reserviupseeripiiri ry:n Senioriupseerien kerhon järjestämä ja se kuullaan paikan päällä etäyhteydellä.

Tervetuloa esitelmätilaisuuteen!
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto4 viikkoa sitten
Kirjaston toukokuun näyttelyssä on esillä käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Vesilahden ryhmien töitä lukuvuodelta 2023-2024. 🌾

Vuoden teema oli "minun suosikkini". Oppilaat suunnittelivat mm. kenkämallin omalle idolilleen tai suosikilleen. Näyttelyssä onkin esillä monenlaisia näpsäläisten tekemiä kenkämalleja.

Tervetuloa tutustumaan Minun suosikkini -näyttelyyn! 🌾

#näpsä #käsityöjamuotoilukoulunäpsä #vesilahdenkirjastonnäyttely #vesilahdenkirjasto

Asioi paikan päällä

Vesilahden kirjasto Lähde

Vesilahden kirjasto kuuluu PIKI-kirjastoihin. Voit asioida PIKI-kirjastokortilla kaikissa PIKI-kirjastoissa. Vesilahden kirjastossa on palveluaikojen lisäksi myös omatoimikirjastoaikaa, jolloin kirjaston henkilökuntaa ei ole paikalla. Omatoimiaikana pääset sisälle kirjastoon PIKI-kirjastokortilla ja sen 4-numeroisella tunnusluvulla.

Asiakaspalvelu: +358401335202

Sähköposti: kirjasto@vesilahti.fi

Palveluaika

Maanantai

14:00 - 18:00

Tiistai

14:00 - 18:00

Keskiviikko

12:00 - 16:00

Torstai

12:00 - 16:00

Perjantai

10:00 - 16:00

Omatoimiaika (pääset sisälle kirjastoon PIKI-kirjastokortilla ja sen 4-numeroisella tunnusluvulla)

Maanantai

07:00 - 14:00

Maanantai

18:00 - 20:00

Tiistai

07:00 - 14:00

Tiistai

18:00 - 20:00

Keskiviikko

07:00 - 12:00

Keskiviikko

16:00 - 20:00

Torstai

07:00 - 12:00

Torstai

16:00 - 20:00

Perjantai

07:00 - 10:00

Perjantai

16:00 - 20:00

Lauantai

07:00 - 18:00

Sunnuntai

07:00 - 18:00

arrow_upward