Oppilaita lukemassa sohvalla

Kirjastopalvelut

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka sekä tiedonhaku- ja kulttuurikeskus. Kirjaston tiloissa voit mm. opiskella, harrastaa ja oleskella. Kirjastossa järjestetään myös opastusta, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.

Pääset kirjastoon myös omatoimiaikana. Omatoimiaikana kirjaston henkilökuntaa ei ole paikalla. Kirjaudu omatoimikirjastoon henkilökohtaisella PIKI-kirjastokortillasi.

Vesilahden kirjasto kuuluu seutukunnalliseen PIKI- kirjastoverkkoon, jonka kautta koko seutukunnan kirjastoaineisto on käytettävissäsi. Sähköisessä PIKI-verkkokirjastossa voit hakea, varata ja uusia teoksia.

Vesilahden kirjastossa on langaton verkko SeutuOpen. Kirjastossa on paljon mukavia oleskelu- ja työskentelypisteitä. Voit varata myös kokoushuoneen käyttöösi. Kirjaston tiloissa voit käyttää kirjaston Hublet-tabletteja ja kannettavia läppäreitä. Kirjastossa on maksullinen tulostus- , skannaus- ja kopiointimahdollisuus.

Voit ostaa ja ladata kuntosalipoletteja kirjaston palveluaikoina asiakaspalvelupisteestä. Vesilahden kirjastosta voi lainata myös liikuntavälineitä. Liikuntavälineitä ei seutulainata muihin kirjastoihin. Liikuntavälineiden lainaamista koskevat muuten samat lainaussäännöt kuin kirjaston muutakin aineistoa.

PIKI- kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta saat teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja eri tavoin lukemisesteisten Saavutettavuuskirjasto Celiasta. Verkossa toimiva Viittomakielinenkirjasto.fi on käytössä kaikkialta.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

PIKI-kirjastokortti käy kaikissa PIKI-kirjastoissa. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella.

Kirjaudu omatoimikirjastoon omalla henkilökohtaisella PIKI-kirjastokortillasi ja PIN-tunnuksella.

Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja 4-numeroisella PIN-tunnuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Maksullisuus

Palvelu on maksuton.

Kirjastokortti on maksuton. Jos joudut uusimaan kirjastokorttisi jostain syystä, uusi kirjastokortti on maksullinen.

Seutuvaraus (toisesta PIKI-kirjastosta) ja kaukolainaus PIKI-kirjastojen ulkopuolelta ovat maksullisia.

Kirjasto Facebookissa

Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto2 päivää sitten
Kirjaston toukokuun näyttelyssä on esillä käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Vesilahden ryhmien töitä lukuvuodelta 2023-2024. 🌾

Vuoden teema oli "minun suosikkini". Oppilaat suunnittelivat mm. kenkämallin omalle idolilleen tai suosikilleen. Näyttelyssä onkin esillä monenlaisia näpsäläisten tekemiä kenkämalleja.

Tervetuloa tutustumaan Minun suosikkini -näyttelyyn! 🌾

#näpsä #käsityöjamuotoilukoulunäpsä #vesilahdenkirjastonnäyttely #vesilahdenkirjasto
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto7 päivää sitten
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto1 viikko sitten
Helatorstaina 9.5. kirjasto on avoinna omatoimikirjastona klo 7-18. 🌤

Omatoimiaikana sisään kirjastoon pääsee PIKI-kirjastokortilla ja sen 4-numeroisella tunnusluvulla. 💳

Mukavaa kevätpäivää kaikille! 🌤
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto2 viikkoa sitten
Kännykällä kirjastoon! PIKI-verkkokirjasto mobiililaitteellesi. 🙂

Etätapahtuma tiistaina 7.5. klo 17-18. Liity mukaan tapahtumaan osoitteessa tampere.fi/digiolkkarit.

Erillinen PIKI-mobiilikirjastosovellus poistui käytöstä 30.4. Vaikka erillinen kirjastosovellus on poistunut, kirjaston palveluita voi edelleen käyttää helposti puhelimella PIKI-verkkokirjastossa, osoitteessa piki.fi. Sieltä löytyy myös sähköinen kirjastokortti.

Tule etätapahtumaan kuulemaan vinkkejä, kuinka voit jatkossa käyttää PIKI-verkkokirjastoa puhelimellasi tai tabletillasi. 📱

Tervetuloa linjoille! 🙂
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto3 viikkoa sitten
🎈 Peiponpellon päiväkodin perinteinen vappukulkue! 🎈

Kulkue lähtee vappuaattona 30.4. päiväkodilta n. klo 9.15 ja saapuu kirjaston pihalle n. klo 9.30. Kirjaston pihassa luvassa on lasten esityksiä ja kaikille yhteiset vapputanssit. Livemusiikista vastaa Tuula ja Eerik Mäkinen. 🎶

Tervetuloa mukaan vappuaaton tapahtumaan!
Vesilahden kirjasto
Vesilahden kirjasto3 viikkoa sitten

Asioi paikan päällä

Vesilahden kirjasto Lähde

Vesilahden kirjasto kuuluu PIKI-kirjastoihin. Voit asioida PIKI-kirjastokortilla kaikissa PIKI-kirjastoissa. Vesilahden kirjastossa on palveluaikojen lisäksi myös omatoimikirjastoaikaa, jolloin kirjaston henkilökuntaa ei ole paikalla. Omatoimiaikana pääset sisälle kirjastoon PIKI-kirjastokortilla ja sen 4-numeroisella tunnusluvulla.

Asiakaspalvelu: +358401335202

Sähköposti: kirjasto@vesilahti.fi

Palveluaika

Maanantai

14:00 - 18:00

Tiistai

14:00 - 18:00

Keskiviikko

12:00 - 16:00

Torstai

12:00 - 16:00

Perjantai

10:00 - 16:00

Omatoimiaika (pääset sisälle kirjastoon PIKI-kirjastokortilla ja sen 4-numeroisella tunnusluvulla)

Maanantai

07:00 - 14:00

Maanantai

18:00 - 20:00

Tiistai

07:00 - 14:00

Tiistai

18:00 - 20:00

Keskiviikko

07:00 - 12:00

Keskiviikko

16:00 - 20:00

Torstai

07:00 - 12:00

Torstai

16:00 - 20:00

Perjantai

07:00 - 10:00

Perjantai

16:00 - 20:00

Lauantai

07:00 - 18:00

Sunnuntai

07:00 - 18:00

arrow_upward