Kouluruokailu ja ruokalista

Vesilahden kunnan kouluruokailussa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Syödään ja opitaan yhdessä – kouluruokailusuosituksia. Ruokapalvelut tuotetaan yhdessä Pirkanmaan Voimia Oy:n kanssa. Suosimme kotimaisia raaka-aineita valmistaessamme monipuolisia sekä maistuvia aterioita.

Ateriakokonaisuuteen kuuluu lämminruoka, tuore kasvislisäke sekä salaatinkastike, leipä, ravintorasva ja ruokajuoma. Tarjolla on päivittäin myös hedelmä/tuorepala. Käytämme kiertävää ruokalistaa ja lisäksi toteutamme erilaisia teemapäiviä. Näin saamme vaihtelua ja opimme myös ruokakulttuuriin liittyviä käytöstapoja ja ruokaperinteitä.

Kouluruokailu on keskeinen osa koulun ruokakasvatusta ja koko kouluyhteisön hyvinvoinnin edistämistä. Tavoitteenamme on, että jokainen oppilas nauttii koululounaan koulupäivän aikana. Maukas ja terveellinen ruoka auttaa jaksamaan ja tukee oppimista.

Toimi näin

Ruokapalvelun asiakkaalle tarjotaan vakavan allergian, sairauden tai eettisen vakaumuksen mukainen ruokavalio. Sairauden hoitoon tarkoitettu ruokavalio toteutetaan asiantuntijan selvityksen perusteella.

Toimimme kansallisen allergiaohjelman mukaisesti jolloin lieviä allergiaoireita, kuten ohimenevää suun kirvelyä, kutinaa tai suun punoitusta, ei enää hoideta välttämällä vaan altistamisella ja vähitellen siedättämällä. Ruokavaliosta jätetään pois vain ne ruoka-aineet, joiden välttäminen on merkittävien oireiden takia perusteltua. Ruokapalvelussa turvataan allergiselle lapselle kaikista ruoka-aineryhmistä ravitsemuksellisesti riittävä valikoima.

Erityisruokavalio ei aina ole ulkonäöllisesti samanlaista kuin kyseisen päivän aikana muu tarjottava ruoka. Kaikkia kodin käyttämiä harvinaisia ruoka-aineita ei ateriapalvelulla ole velvollisuutta tarjota, jos saatavilla on vähintään yksi ravitsemuksellisesti vastaava ruoka-aine. Uusien ruoka-aineiden kokeilu tehdään kotona.

Lääkärin tai ravitsemusterapeutin allekirjoittama erityisruokavaliotodistus toimitetaan asiakkaan käyttämän toimipisteen keittiölle tai Vesilahden kunnan palvelusuunnittelijalle.

Asioi paikan päällä

Koulujen ruokalista

Vko 17 22.4.-26.4.2024

Maanantai

Jauhelihalasagnette L, salaatti, näkkileipä

 • Kasvisvaihtoehto: Tomaattinen spagettivuoka L, salaatti, näkkileipä
 • Välipala (iltapäiväkerho): Kaakao, leipä, leikkele, tuorepala, näkkileipä

Tiistai

 • Butter chicken L, G, perunat, salaatti, näkkileipä
 • Kasvisvaihtoehto: Butter vegan L, G, VEG, perunat, salaatti, näkkileipä
 • Välipala (iltapäiväkerho): Mangomannapuuro L, VEG, tuorepala, näkkileipä

Keskiviikko

 • Kasvis-makaronivuoka L, salaatti, näkkileipä
 • Välipala ( iltapäiväkerho ): Jogurtti L, G, leipä, leikkele, tuorepala, näkkileipä

Torstai

 • Tomaattinen jauhelihakeitto L, G, leipä, tuorepala, näkkileipä
 • Kasvisvaihtoehto: Porkkanasosekeitto L, G, raejuusto L, G, leipä, tuorepala, näkkileipä
 • Välipala (iltapäiväkerho): Riisipiirakka L, leipä, juusto, tuorepala, näkkileipä

Perjantai

 • Kalapuikot L, perunat, kermaviilikastike L, G, perunat, salaatti, punajuuri, näkkileipä
 • Kasvisvaihtoehto: Kasvis-papukroketit L, G, VEG, kermaviilikastike L, G, perunat, salaatti, näkkileipä
 • Välipala (iltapäiväkerho): Maitokiisseli L, G, hillo, leipä, tuorepala, näkkileipä

arrow_upward