Lähde harrastamaan!

Näiltä sivuilta löydät Vesilahden harrastustarjonnan lapsille ja nuorille.

Mitä minä nuorena voin tehdä?

Tältä sivulta löydät tietoa, miten voit edistää kestävää elämäntapaa tai osallistua ilmastonmuutoksen hillintään. Sivulla on julkaistu kesätyöntekijä Onnin (17 vuotta) mietteitä eri mahdollisuuksista, miten nuori voi osallistua ilmastotalkoisiin ja oikealla sivupalkissa nuorten ilmastokyselyn tuloksia, joka toteutettiin kesäkuussa 2020.

Lue ja nappaa vinkit, vaikuta ja kerro meille ideasi!

Nuoret ja ilmastonmuutos – polje pyörää, älä mopoa!

Nämä sivut ovat tarkoitettu Vesilahtelaisille nuorille. Sivuston materiaali on toteutettu yhteistyössä 17 vuotiaiden kesätyöntekijöiden kanssa kesän 2020 aikana, jotta nuoret saisivat mahdollisimmna paljon itseään kiinnostavaa tietoa ilmastonmuutoksesta ja Vesilahden kunnan ilmastotyöstä.

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyö on nuorisotyön muoto, jossa nuorisotyöntekijä on osa koulun viikoittaista arkea ja oppilashuoltoa. Työnkuvaan kuuluu muun muassa yhteisöllisyyden kasvattaminen, kiusaamisen ehkäisy ja kouluviihtyvyyden parantaminen sekä niihin liittyvät työmenetelmät. Koulunuorisotyöntekijä on kiireetön aikuinen, joka on läsnä koulun arjessa, ohjaa erilaisia ryhmiä,…

Kesätyöt nuorille

Vesilahden kunta palkkaa kesätöihin ensisijaisesti vesilahtelaisia peruskoulun päättäviä nuoria, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta. Jos vapaita kesätyöpaikkoja jää, voidaan työhön palkata myös muita vesilahtelaisia nuoria.

Kesätyöjaksot ovat Tutustu työelämään ja tienaa -mallin mukaisia työsuhteita, joiden tarkoituksena on nuoren tutustuminen työelämään kahden viikon ajan. Kesätyöjaksolta maksetaan vuonna 2023 kertakaikkisena palkkana 390 euroa. Kesätyöntekijöille tehdään kirjalliset työsopimukset ja kesätyöntekijät saavat työtodistukset kesätyön päätyttyä. Työyksiköt perehdyttävät työntekijät työhön ja kesätyöntekijöille nimetään työpaikoilla vastuuhenkilö.

Tapahtumatiimi

Tapahtumatiimi koostuu yläaste ikäisistä nuorista, jotka järjestävät erilaista toimintaa Vesilahdella.