Ulkokuntosali Omnigym-suosikkilaitteilla avautuu viiden viikon ajaksi Pappilantielle

Vesilahden kunnan liikuntamahdollisuudet paranevat, kun osoitteeseen Pappilantie 1 avataan vapaaseen käyttöön ulkokuntosali, jossa pääsee harjoittelemaan kotimaisilla Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla osana laitevalmistajan Euroopan laajuista tutkimusta.  

Ulkokuntosalin avajaisia vietetään 9.4.2024, kello 14.00-18.00 välisenä aikana osoitteessa Pappilantie 1, 37470 Vesilahti. Ulkokuntosalilla pääsee harjoittelemaan kotimaisilla Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla, joissa itselleen sopivaa harjoitusvastusta säädetään patentoidun painoyksikön avulla. Laitteet soveltuvat kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Laitteiden turvallisuus ja tehokkuus perustuvat pitkäjänteiseen kehitys- ja tutkimustyöhön.   

Nyt avattava ulkosali on osa Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja Eurooppaa. 

– Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä niihin ollaan. Haluamme käyttäjäkokemuksen olevan niin hyvä, että se saa käyttäjän palaamaan takaisin, toistuvasti. Silloin on onnistuttu monellakin mittarilla, avaa Omnigym Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Laasio. 

Viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan paikan päällä kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja sijainnin sopivuudesta. Laitteiden käytöstä kerätään myös numeerista käyttödataa, kuten laitteilla tehdyt toistomäärät sekä mihin aikaan laitteita käytetään. Tiedot laitteiden käytöstä tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun. Käyttöä mittaavat sensorit on asennettu laitteiden sisään, eikä paikalla kuvata ihmisiä tai tallenneta yksilökohtaisia tietoja. Saatu palaute ja käyttömäärätiedot jaetaan myös kunnalle.  

Paikalta löytyy yhdeksän laitetta koko kehon kokonaisvaltaiseen harjoitteluun. Harjoittelu on maksutonta ja liikuntapaikka on avoinna 1.4.-5.5. Paikalle pääsee helposti kävellen, pyörällä, Nyssellä tai autolla. Läheltä löytyy pysäköintitilaa.

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä laitevalmistaja Omnigym Oy:n sekä Vesilahden kunnan  kanssa.  

Omnigym, Global User Study 

Kotimaiset Omnigym-laitteet ovat nousseet lyhyessä ajassa käyttäjien suosioon keräten positiivista palautetta sekä käyttäjiltä että kunnan päättäjiltä. Tällä hetkellä Suomessa on pysyviä Omnigym-ulkokuntosaleja jo yli 300, minkä lisäksi muualla Euroopassa on noin 80 ulkokuntosalia. Global User Study -tutkimushanke toteutetaan vuosina 2020–2025 useassa Euroopan maassa. Tähän mennessä väliaikainen ulkosali on vieraillut jo yli 200 paikkakunnalla 10 maassa.

Ota yhteyttä

Alamäki Olli

vapaa-aikakoordinaattori

041 730 0980

olli.alamaki@vesilahti.fi

Huhtatie 7, 37470 Vesilahti

arrow_upward