Työllisyyskokeilu käynnistyy Pirkanmaalla 1. elokuuta

27.7.2017

Kymmenen Pirkanmaan kuntaa vastaa 1.8.2017 alkaen niiden työnhakijoiden työllisyyspalveluista, jotka ovat oikeutettuja Kelan maksamiin työttömyysetuuksiin (työmarkkinatuki tai peruspäiväraha). Muutos koskee Pirkanmaalla noin 22 000 työtöntä työnhakijaa, Tampereella heistä asuu noin 15 000. Eduskunta hyväksyi asiaan liittyvän lainsäädännön 28. kesäkuuta.

Vesilahden kunta järjestää 1.8.2017 alkaen työllisyyspalvelut kuntansa työttömille henkilöille, jotka saavat Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Kunta palvelee kokeilun aikana myös alueen työnantajia.

Asiakkaat saavat aiheesta kirjeen elokuun aikana. Muutos ei edellytä asiakkaalta tässä vaiheessa mitään toimenpiteitä.

Jos olet sopinut Pirkanmaan TE-toimiston kanssa työnhakuun liittyvistä tapaamisista, palveluista tai tehtävistä, ne on muistettava hoitaa sovitusti määräaikaan mennessä. Käytössäsi ovat edelleen myös TE-hallinnon Oma asiointi -palvelu sekä valtakunnallinen TE-hallinnon puhelinpalvelu 0295 025 500 (ma–pe klo 9.00–16.15)

Kokeilun toteuttavat Tampereen kaupunki, Kangasalan kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Pirkkalan kunta, Vesilahden kunta, Ylöjärven kaupunki, Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta.

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto hoitaa kokeilun aikana kokeilualueen ansiosidonnaista päivärahaa saavien asiakkaiden palvelut. Lisäksi myös TE-toimisto palvelee Pirkanmaan työnantajia.

Kokeilun tarkoituksena on edistää asiakkaiden työllistymistä ja pääsyä oikea-aikaisten palvelujen piiriin. Kokeilu mahdollistaa myös paikallisten, laadukkaiden sekä asiakaslähtöisten lähipalvelujen tuottamisen.

Kokeilun aikana Pirkanmaan kokeilukunnissa rakennetaan kaupunkiseudun työllisyyspalveluja. Kokeilulla valmistaudutaan myös maakuntauudistukseen ja työllisyydenhoitoa ohjaaviin lakimuutoksiin, jotka ovat astumassa voimaan 1.1.2019