Päiväkotilapsia keräämässä roskia.

Vesilahden kunnan siivouskampanja 2023

Vesilahden kunta haastaa vesilahtelaiset yhdistykset ja yhteisöt sekä koulut ja päiväkodit järjestämään talkoot ja siivoamaan lähialueitaan 10.5 – 15.6.2023 aikana. Sopivia kohteita siivouskampanjaan ovat yleiset alueet, kuten piha-alueet, purojen varret, puistot ja metsiköt.

Siivoustalkoiden järjestäminen:

  1. Vapaaehtoiset siivoajat/siivousryhmät ilmoittautuvat ennen talkoita kunnan ympäristötarkastaja Suvi Kärmeniemelle, p. 040 192 9373 tai suvi.karmeniemi@vesilahti.fi. Ilmoita yhdistyksenne, koulun, päiväkodin, tms. ryhmän nimi, yhteyshenkilön tiedot, talkoopäivä sekä siivottava alue.
  2. Talkoisiin osallistuvien ryhmien yhteyshenkilöt voivat hakea jätesäkkejä ja kertakäyttöhanskoja kunnanvirastolta (Lindinkuja 1) aukioloaikojen puitteissa.  
  3. Talkoilla ympäristöstä kerättyjen jätteiden poisvientiin saa tarvittaessa apua kunnasta olemalla yhteydessä ympäristötarkastajaan. Koulut ja päiväkodit voivat jättää jätesäkit (pussin suu kiinni solmittuna) koulun/päiväkodin jäteastian viereen tai jäteastiaan, jos astiassa on tilaa. Jäteauto kerää jätesäkit normaalin jätekeräyksen yhteydessä. Maastosta löydetyn kierrätykseen soveltuvan materiaalin (esim. metallin ja lasin) voi toimittaa jäteasemalle maksutta ympäri vuoden.
  4. Ilmoita kerättyjen roskapussien määrä Miljoona roskapussia-kampanjan laskuriin osoitteessa https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia. Sinun tulee luoda Yle-tunnus ennen tietojen syöttämistä. Mikäli et halua luoda tunnusta, voit myös ilmoittaa kerättyjen roskapussien määrän ympäristötarkastajalle, joka lisää tiedot laskuriin.
  5. Yhteisen ponnistuksen jälkeen saamme nauttia puhtaasta keväisestä luonnosta!

Ota yhteyttä

Kärmeniemi Suvi

ympäristötarkastaja

040 192 9373

suvi.karmeniemi@vesilahti.fi

Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti

Katso tiedot arrow_right_alt

arrow_upward