Koronaepidemia: Yli 70-v. ja riskiryhmien tukipalvelut

Muokattu viimeksi 11.6.2020.

Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien tukipalvelut

Kauppakassipalvelu

Vesilahden kunta lakkauttaa kauppakassipalvelun 29.5.2020 toistaiseksi tarpeen merkittävästä vähentymisestä johtuen.

Kunta on kauppakassipalvelun aloittamisesta 18.3.2020 lähtien seurannut palvelun tarvetta. Viime aikoina palvelua ovat käyttäneet enää yksittäiset kuntalaiset. Maan hallitus on linjannut ja tiedottanut suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Tämän johdosta myös Vesilahden kunta on viikolla 25 kontaktoinut kauppakassipalvelun kohderyhmään kuuluvat eli yli 70-vuotiaat ja riskiryhmäläiset. Näissäkin tiedusteluissa on todettu kauppakassipalvelun tarpeen merkittävä vähentyminen. Edellä mainitun johdosta kunta päättää lakkauttaa kauppakassipalvelun 29.5.2020. Kunta seuraa aktiivisesti epidemiatilannetta ja on tilanteen vaatiessa valmis tarkastelemaan palvelun käyttöön ottoa uudelleen. Apteekkipalvelu toimii edelleen normaalisti.

Myös Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeistusta siitä, miten ikääntyneet voivat suojautua koronavirustartunnalta. https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1271139/ikaantyneen-on-syyta-valttaa-koronavirustartuntaa-hyvinvointiin-ja-toimintakykyyn-kannattaa-kiinnittaa-huomiota

Apteekkiasiointipalvelu

Apteekkiapu yli 70-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville päättyy 18.6.2020 alkaen.

Vesilahden kunnan ja Akaan 1. Apteekin yhteistyönä kuntaan on perustettu apteekkiapu yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien kotikaranteenin mahdollistamiseksi.

Asiointi 17.6.2020 saakka

Palvelunumero apteekkiapuun 041 730 3564 (ma – ke, klo 9.00-13.00). Lääkkeitä toimitetaan pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin.

Käytännössä palvelu toimii siten, että puhelinsoitolla voit kertoa tarpeestasi apteekkiavulle. Apteekissa asioimiseen tarvitaan aina Kela-kortti, joten kunnan työntekijä tulee hakemaan Kela-kortin ja lomakkeen, johon kirjoitetaan haettavat lääkkeet ja jossa työntekijä valtuutetaan tekemään käynti apteekissa kuntalaisen puolesta. Tämän jälkeen lääkkeet toimitetaan Kela-kortin kanssa henkilölle suoraan.

Apteekkiapu on maksuton sitä käyttäville, eli käyttäjät maksavat vain lääkkeensä. Apteekki lähettää laskun ostoksista ostosten mukana.

Erillinen tiedote apteekkiasiointipalvelusta