Koronaepidemia: Elinkeinotoimi

Tätä sivua on päivitetty viimeksi 22.9.2020 klo 09:00.

Yrittäjien oikeus työttömyysturvaan

Työ- ja elinkeinoministeriö on 2.4.2020 ilmoittanut yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan, koronavirusepidemian vuoksi. Hallitus esittää yrittäjille väliaikaista oikeutta työmarkkinatukeen 30.6.2020 saakka. Lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Yksinyrittäjille maksettava 2 000 euron tuki

Työ- ja elinkeinoministeriö on 31.3.2020 ilmoittanut yksityisyrittäjille maksettavasta tuesta. Tuki on haettavissa osoitteesta www.tukialusta.fi syyskuun loppuun asti.

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa.

Pirkanmaan kunnat valmistautuvat yksinyrittäjätuen jakamiseen

Pirkanmaan yrittäjät, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan kunnat, Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluyhtiö Ensimetri ja Business Tampere ovat suunnitelleet yhdessä COVID-19 epidemian aiheuttamaan yritysten neuvonnan tarpeeseen yhteistä palvelukokonaisuutta.

Neuvonta sisältää yhden puhelinnumeron, josta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa.  Kriisiapuneuvontaa tarjoaa Pirkanmaan yrittäjät yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa. Yksinyrittäjätuen neuvontaa antaa Pirkanmaan kunnat.

Neuvontapalvelun numero on 03 56 56 5040

Neuvontapalvelu avautuu tiistaina 14.4.klo 09.00. Palvelu on avoinna arkipäiväisin klo 09.00 – 17.00, lisäksi huhti-toukokuun aikana myös ilta-aikaan tiistaisin ja torstaisin 09.00 – 19.00

Tuen hakeminen

Pirkanmaan kunnat avaavat yksinyrittäjätuen sähköisen haun maanantaina 20.4.2020 klo 15.00. Haku tapahtuu osoitteessa www.tukialusta.fi.

Hakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Sivustolla annetaan myös ohjeita hakemiseen ja tiedotetaan kuntakohtaisista ohjeista.

Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja siihen tarvitaan muutama liite.

Liitteiksi tarvitset sähköisessä muodossa:

  1. Viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus
  2. Kirjanpidon tulosteet ja/tai tiliotteet keväältä 2020
  3. Verovelkatodistus

Osa liitteistä voidaan korvata myös muulla selvityksellä. Katso lisää ohjeita ja useimmin kysyttyjä kysymyksiä esimerkiksi www.tukialusta.fi -sivulta.

Hallitus on varannut rahoitusta avustuksiin Pirkanmaan alueelle yli 20 M€ joka vastaa siis yli 10 000:ta yksinyrittäjää.

Webinaari yksinyrittäjän tukimuodoista

Business Tampere järjestää yhteistyössä Pirkanmaan kuntien, Pirkanmaan yrittäjien ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa webinaarin keskiviikkona 15.4. klo 10.00. Aiheena on yksinyrittäjän tukimuodot kriisiaikana.

Webinaarissa kuulet tuoreimmat tiedot ja ohjeet sekä yksinyrittäjän työttömyysturvasta että yksinyrittäjälle suunnatusta tuesta. Lisäksi webinaarissa kerrotaan pirkanmaalaisille yrittäjille suunnatusta kriisitukipalvelusta ja sen organisoimisesta Pirkanmaan yrittäjien toimesta. Webinaarin aikana on mahdollista esittää kysymyksiä puhujille.

Info on suomenkielinen ja maksuton. Webinaariin pääset osoitteessa:

https://businesstampere.com/fi/?event=yksinyrittajan-tukimuodot-kriisiaikana