Koronaepidemia

Vesilahden kunnan linjaukset korona-viruksen leviamisen estamiseksi

Vesilahden kunta seuraa tiiviisti viranomaisohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen. Suomen hallitus on 4.5.2020 linjannut koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten purkamisesta asteittain ja hallitusti. Vesilahden kunnan valmiusryhmä on kokoontunut viimeksi 25.5.2020 käsittelemään rajoitusten purkamista Vesilahden kunnassa.

Tätä sivua on päivitetty viimeksi: 27.5.2020.

Suomen hallitus on linjannut 16.3.2020:

  • julkiset kokoontumiset rajoitettu kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla
  • yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet)

Julkisten kokoontumisten osalta rajoitus muuttuu viiteenkymmeneen (50) henkilöön 1.6.2020 alkaen.

Suomen koronavirustilanteen hoitamiseksi annettujen yleisten linjauksien mukaisesti (Suomen hallitus 12.3.2020, 16.3.2020, 30.3.2020, 4.5.2020) Vesilahden kunta on perunut toimintoja sekä tapahtumia ja järjestää uudelleen toimintojansa.

Vesilahden kunnan palvelut

Kirjasto

Aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti kirjasto avautuu asiakkaille 1.6.2020 rajoitetusti. Kirjasto on avoinna ma klo 14-18, ti-pe klo 12-16, la-su suljettu. Omatoimikirjasto ei ole käytettävissä. Kirjaston puhelinpalvelu palvelee aukioloaikoina, puh. 040-1335202. Asiakkaiden käytössä on lehtienlukusali, kirjastosali, kirjavarasto ja yleisö-wc. Kokoushuone, neuvotteluhuone ja lasten satunurkkaus ovat poissa käytöstä. Asiakkailla on käytössä kaksi Piki-aineistonhakukonetta sekä yksi asiakastietokone lehtilukusalissa, jota voi käyttää yhtäjaksoisesti 30 min. Asiakasmaksujen suorittamisessa toivotaan käytettävän ensisijaisesti verkkokirjaston kautta verkkomaksua tai pankkikorttimaksun lähimaksutoimintoa.

13.-31.7.2020 ajalla kirjasto toimii omatoimikirjastona itsepalveluna ma klo 14-18, ti-pe klo 12-16. Sisään pääsee kirjastokortilla. Paikalla on turvallisuusohjeita valvomassa kirjastovirkailija, mutta asiakaspalvelua ei ole saatavilla.

Kirjastossa asioidessa noudatetaan yleisiä ohjeita turvaväleistä ja turhaa oleskelua kirjaston tiloissa tulee välttää. Rajoitukset ovat voimassa ainakin 31.7.2020 asti.

Lue lisää: Kirjasto Lähteen verkkosivut.

Kuntosali ja liikuntasalit

Kuntosali ja sisäliikuntapaikat aukeavat 1.6.2020. Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5.2020 (kokoontumisrajoituksia noudatettava).

Vesilahden kunta hyvittää sulkuajan vuoksi käyttämättä jääneitä liikuntasalien käyttövuoroja ja kuntosalin käyttöä.

Kuntosalikäyttäjille käyttökielto hyvitetään lisäämällä jokaiselle käyttäjälle salipolettiin lisäaikaa, niin pitkältä ajalta kuin sulku kestää. Esimerkiksi sulun kestäessä kuukauden, lisätään jokaisen käyttäjän poletille 1 kuukausi käyttöaikaa, jolloin käyttämättä jäänyt aika korvautuu. Näin salipoletilla on käytettävissä sama aika kuin ilman käyttökatkoakin olisi ollut. Poletit päivitetään käyttökatkon päätyttyä.

Kunnan vuokraamat tilat

Kunnan vuokraamat tilat (esim. Lammasniemi) ovat käytössä 1.6.2020 alkaen.

Päiväkotien tiloja/käyttöoikeutta ei anneta kunnan ulkopuoliseen toimintaan 31.8.2020 asti.

Torit

Toritoiminta alkaa normaalisti 1.6.2020 alkaen. Torikahvilan vuokraamisesta ja vuoroista on tulossa lisätietoa.

Uimarannat

Uimarannat ovat normaalisti käytössä 1.6.2020 alkaen.

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto pysyy toistaiseksi suljettuna. Kunnanviraston palvelu tapahtuu sähköisesti ja puhelimitse. Pakollisten asiakastapaamisten suhteen noudatamme THL:n ohjeistusta käsihygieniasta ja lähikontaktien välttämisestä. Emme kättele ja noudatamme turvavälejä.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta alkaa 1.6.2020.

Nuorisopalvelut

Kesän ajalle järjestetään kesäkerhoja, joiden toiminnasta ja tarkemmista aikatauluista tiedotetaan nuorisotoimesta toukokuun aikana.

Nuorisotyöntekijät tavoitat puhelimen, somen sekä WhatsAppin kautta. Lue lisää verkkosivulta vesilahti.fi/vapaa-aika/nuorten-vesilahti/

Yleisesti koronavirus-tilanteesta

Yleisesti ottaen noudatamme ja seuraamme THL:n ohjeita kaikessa toiminnassamme. Infektioaikana puhtauspalvelut noudattavat erityistä huolellisuutta tilojen siivouksen osalta.

Pyydämme huomioimaan, että kunnan palveluissa voi olla viivettä.

Tiedottaminen

Vesilahden kunnan osalta tiedottamisesta vastaavat johtoryhmä ja terveyspalveluiden osalta Pirkkalan kunta. Välitämme Pirkkalan viestit myös Vesilahden kunnan viestintäkanavien kautta. Vesilahden kunta tiedottaa Korona-virustilanteesta kunnan verkkosivujen (www.vesilahti.fi) kautta tarvittaessa.

Vesilahden kunta työnantajana

Vesilahden kunnan kunnanhallitus on päättänyt yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta Vesilahden kunnassa. Ensisijaisesti henkilöstön kanssa yhteistoiminnassa keskitytään henkilöstön siirtoihin, lomien pitämiseen, vapaaehtoisiin palkattomiin vapaisiin liittyviin järjestelyihin.