Koronaepidemia

Vesilahden kunnan linjaukset korona-viruksen leviämisen estämiseksi

Vesilahden kunta seuraa tiiviisti viranomaisohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen.

Tätä sivua on päivitetty viimeksi: 25.11.2020.

Ajantasaiset koronaohjeet löytyvät Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta osoitteesta Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi).

Kokoontumisrajoitukset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä 31.12.2020 saakka.

Vesilahden kunta kuitenkin suosittelee, että kunnassa ei järjestettäisi yli kymmenen (10) hengen tapahtumia marras-joulukuun aikana. Suositus koskee kaikkia sisätiloissa järjestettäviä tilaisuuksia.

Vesilahden kunnan tiloissa ei järjestetä yli kymmenen (10) hengen tapahtumia 26.11.-31.12.2020. Tästä poikkeuksena on lapsille ja nuorille (alle 20-vuotiaille) järjestettävä harrastustoiminta.

Maskien käyttö kunnan palveluissa

Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, myös varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Maskien käyttö aloitetaan heti kun kasvomaskeja on riittävästi koko henkilökunnan tarpeisiin, tavoitteena on, että maskit ovat käytössä 1.12.2020 mennessä koko henkilöstöllä. Henkilöstö käyttää ensisijaisesti kasvomaskeja, mutta myös visiirien käyttö on mahdollista.

Kuntosali ja liikuntasalit

Kunta noudattaa liikuntaharrastustoiminnan osalta PSHP:n suositusta.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta keskeytetään kunnan tiloissa 26.11.–15.12.2020 välisenä aikana, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Peruuntuneet salivuorot hyvitetään (hyvitysaika 1kk).

Kunnan kuntosali suljetaan 26.11.-15.12.2020 väliseksi ajaksi. Kunnan kuntosalin käyttöä ei rajoiteta niiltä nuorilta urheilijoilla, joille on myönnetty kuntosalin maksuton käyttöoikeus. Kuntosalin käyttökatko hyvitetään asiakkaille (hyvitysaika 1kk).

Kunnan vuokraamat tilat

Kunnan vuokraamien tilojen osalta noudatetaan voimassaolevia henkilömäärärajoituksia. Kunta ei luovuta tiloja yli kymmenen hengen tilaisuuksiin 26.11.2020 alkaen.

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto palvelee vain ajanvarauksella. Pakollisten asiakastapaamisten suhteen noudatamme THL:n ohjeistusta käsihygieniasta ja lähikontaktien välttämisestä. Emme kättele ja noudatamme turvavälejä.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta alkaa 1.6.2020.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut toimivat normaalisti.

Nuorisotyöntekijät tavoitat puhelimen, somen sekä WhatsAppin kautta. Lue lisää verkkosivulta vesilahti.fi/vapaa-aika/nuorten-vesilahti/

Yleisesti koronavirus-tilanteesta

Yleisesti ottaen noudatamme ja seuraamme THL:n ohjeita kaikessa toiminnassamme. Infektioaikana puhtauspalvelut noudattavat erityistä huolellisuutta tilojen siivouksen osalta.

Tiedottaminen

Vesilahden kunnan osalta tiedottamisesta vastaavat johtoryhmä ja terveyspalveluiden osalta Pirkkalan kunta. Välitämme Pirkkalan viestit myös Vesilahden kunnan viestintäkanavien kautta. Vesilahden kunta tiedottaa Korona-virustilanteesta kunnan verkkosivujen (www.vesilahti.fi) kautta tarvittaessa.