Koronaepidemia

Vesilahden kunnan linjaukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Vesilahden kunta seuraa tiiviisti viranomaisohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen.

Tätä sivua on päivitetty viimeksi: 18.2.2021.

Ajantasaiset koronaohjeet löytyvät Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta osoitteesta Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi).

Kokoontumisrajoitukset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella sekä Punkalaitumen kunnassa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Aluehallintovirasto on antanut uuden määräyksen kokoontumisrajoituksista 5.2.2021 ja se on voimassa 1.3.2021 saakka.

Vesilahden kunnan tiloissa ei järjestetä yli kymmenen hengen tapahtumia 26.11.2020-1.3.2021 välisenä aikana. Tästä poikkeuksena on alle 12-vuotiaiden lasten liikunta- ja harrastustoiminta ja sekä kilpailutoiminta, joka on mahdollista aloittaa kunnan tiloissa 22.2.2021 alkaen.

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan järjestää korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusta noudattaen.

Maskien käyttö kunnan palveluissa

Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, myös varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Maskien käyttö aloitetaan heti kun kasvomaskeja on riittävästi koko henkilökunnan tarpeisiin, tavoitteena on, että maskit ovat käytössä 1.12.2020 mennessä koko henkilöstöllä. Henkilöstö käyttää ensisijaisesti kasvomaskeja, mutta myös visiirien käyttö on mahdollista.

Kirjasto

Kirjastopalvelut ovat käytössä rajoitetusti vain lainaustoimintaa varten 2.12.2020-1.3.2021. Muu oleskelu kirjaston tiloissa on kielletty. Kirjastossa asioidessa käytetään kasvomaskia ja kirjaston asiakkaita ohjeistetaan desinfioimaan käsiä esim. yhteiskäyttökoneita käytettäessä ja ylläpitämään hyviä turvavälejä. Kirjastossa voi asioida kerrallaan kymmenen henkilöä.

Kirjasto on avoinna ma-ti klo 14-18, ke-to klo 12-16, pe klo 10-16, la-su suljettu. Omatoimikirjasto ei ole käytettävissä. Kirjaston puhelinpalvelu palvelee aukioloaikoina, puh. 040-1335202. Asiakkaiden käytössä on lehtienlukusali (lehtien lainausta varten), kirjastosali, kirjavarasto ja yleisö-wc. Kokoushuone, neuvotteluhuone ja lasten satunurkkaus ovat poissa käytöstä.

Kuntosali ja liikuntasalit

Vesilahden kunnan sisäliikuntatilat suljetaan 2.12.2020-1.3.2021 väliseksi ajaksi. Peruuntuneet salivuorot hyvitetään (hyvitysaika 3kk). Sulkuaikana saleissa voidaan kuitenkin järjestää lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Alle 12-vuotiaiden ryhmissä ei noudateta 10 hengen kokoontumissuositusta. Lasten harrastusten osalta on huomattava, että vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa ja pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Seurat ja toiminnan järjestäjät vastaavat harjoitusten järjestelyistä ja turvallisuudesta. 12-20-vuotiaiden harrastustoiminnassa ryhmäkoko on edelleen alle 10 henkeä Aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksen mukaisesti.

Kunnan kuntosali on suljettuna 2.12.2020-1.3.2021. Kunnan kuntosalin käyttöä ei rajoiteta niiltä nuorilta urheilijoilla, joille on myönnetty kuntosalin maksuton käyttöoikeus. Kuntosalin käyttökatko hyvitetään asiakkaille (hyvitysaika 3kk).

Kunnan vuokraamat tilat

Kunnan vuokraamien tilojen osalta noudatetaan voimassaolevia henkilömäärärajoituksia. Kunta ei luovuta tiloja yli kymmenen hengen tilaisuuksiin 26.11.2020 alkaen.

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto palvelee vain ajanvarauksella. Pakollisten asiakastapaamisten suhteen noudatamme THL:n ohjeistusta käsihygieniasta ja lähikontaktien välttämisestä. Emme kättele ja noudatamme turvavälejä.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta alkaa 1.6.2020.

Nuorisopalvelut

Nuorisotila suljetaan 2.12.2020-1.3.2021 väliseksi ajaksi. Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa ja tekevät tiivistä yhteistyötä koulun kanssa myös nuorisotilan sulkuaikana.

Nuorisotyöntekijät tavoitat puhelimen, somen sekä WhatsAppin kautta. Lue lisää verkkosivulta vesilahti.fi/vapaa-aika/nuorten-vesilahti/

Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetus

Pirkan Opisto ja käsityökoulu Näpsä tiedottavat itse omien toimintojensa rajoituksista.

Yleisesti koronavirus-tilanteesta

Yleisesti ottaen noudatamme ja seuraamme THL:n ohjeita kaikessa toiminnassamme. Infektioaikana puhtauspalvelut noudattavat erityistä huolellisuutta tilojen siivouksen osalta.

Tiedottaminen

Vesilahden kunnan osalta tiedottamisesta vastaavat johtoryhmä ja terveyspalveluiden osalta Pirkkalan kunta. Välitämme Pirkkalan viestit myös Vesilahden kunnan viestintäkanavien kautta. Vesilahden kunta tiedottaa Korona-virustilanteesta kunnan verkkosivujen (www.vesilahti.fi) kautta tarvittaessa.

Pirkkala.fi: Vesilahden terveyspalvelut