Yhdistykset ja ryhmät

Vesilahdessa toimivat Eläkeliiton Vesilahden yhdistys, Vesilahden Eläkeläiskerho ja Joutohetkien seura.

Eläkeliiton Vesilahden yhdistys

Yhdistys on kaikille avoin, sitoutumaton toimija. Järjestämme ikäihmisille vaihtelua ja virkistystä arjen keskelle, mukavaa yhdessäoloa, retkiä ja tapahtumia. Tapaamme myös säännöllisesti kuukausittain. Kuukausitapaamisissa on usein vierailijoita, jotka kertovat hyödyllisiä tietoja meitä ikäihmisiä koskevista asioista.Toimintoihin kuuluu myös käsityökahvila ja vanhusneuvoston kanssa yhdessä hoidettava Digikahvila. Myös vapaaehtoistoiminta = apuset ovat valmiina auttamaan. ”Tukikohtamme” on Tuulikallion Senioritalo, Tuulikalliontie 74, Narva.

Liity jäseneksi ja tule mukaan joukkoon. Jäsenmaksu sisältää 4-6 kertaa vuodessa ilmestyvän EL-Sanomat. Tuo tuoreet toiminta-ajatuksesi meidän kaikkien iloksi!

Vesilahden Eläkeläiskerho

Vesilahden eläkeläiskerho on poliittisesti sitoutumaton kerho joka on perustettu 28.04.1998. Kerho on kasvanut jäsenmäärältään yli 150 henkilöksi ja tarkoituksenaan kerholaisten virkistystoiminnan järjestäminen. Kerhon sisällä toimii virkeästi Pelikerho sekä Askartelupiiri.

Palvelut perustuvat jäsenmaksuun, myyjäisiin, arpajaisiin ja vapaaehtoiseen toimintaan. Järjestämme teatterimatkoja, ulkomaanmatkoja sekä yhdessäoloa kesäisin virkistäytymisen muodossa, pikkujoulut, ym.

Vesilahden Sotaveteraanit

Suomen Sotaveteraaniliiton ja Pirkanmaan Sotaveteraanipiirin alainen yhdistys toimii paikallisten veteraaniemme ja heidän omaistensa sosiaalisen huollon, asuinolojen ja kuntoutustoiminnan kehittäjänä. Yhdistys ylläpitää veteraanien keskuudessa yhteenkuuluvuutta, yhteisvastuuta ja isänmaallista henkeä.

Seppeleen lasku Vesilahden sankarihautausmaalla.

Yhdistys tukee veteraaneja lähinnä virkistystoimintaan liittyvien kuljetusten järjestämisessä ja mukana olemisessa. Lisäksi yhdistys auttaa veteraaneja eri tahojen myöntämien veteraaniavustusten hakemisessa.

Sotaveteraaniemme vähyyden ja korkean iän vuoksi yhdistyksen toiminta on täysin kannattajajäsenien varassa. Vesilahden Sotaveteraanit ry:n kannattajajäseneksi pääset ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin. Kannattajajäsenmaksu on 10€ sisältäen Kenttäpostia -lehden vuosikerran.

Joutohetkien seura

Joutohetkien seura on kaikille avoin, aatteisiin ja organisaatioihin sitoutumaton, kerran viikossa perjantai-iltapäivisin Tapolanpirtillä Vesilahdessa kokoontuva huumorintajuisten ihmisten joukko. Seura kutsuu kokoontumisiinsa vieraita elämän eri alueilta, tekee tutustumisretkiä ja pieniä matkoja, pohtii välillä maailman menoa oman joukon voimin ja harrastaa kädentaitoja. Seura ei ole rekisteröitynyt eikä sillä ole hallinnollisia toimihenkilöitä. Kokoontumisista tiedotetaan paikallislehden MeNyt-palstalla. Tiedotuksesta vastaa Pirjo Hakuni. Seuran toiminnasta kertoviin päiväkirjoihin voi tutustua kokoontumisten yhteydessä Tapolanpirtillä.

Seuran tarkoitus ilmaistaan v. 1813 hyväksyttyjen sääntöjen 1. pykälässä:

Joutohetkien seuran tarkoituksena on seuraamalla kaikenlaisia kansalaisasioita antaa toisilleen walistusta keskustelujen kautta, tuttawallisen ja iloisen seurustelun kautta wähentää kansalaisten kesken wallitsewaa juopaa ja hajoittaa sitä epäluuloa, joka katkeroittaa yksityisen elämän sekä harjoittaa hywäntekewäisyyttä puutetta kärsiviä, etenkin turwattomia lapsia kohtaan.