Hyvinvoinnin edistäminen

Vesilahden kunnan hyvinvointityö

Vesilahden hyvinvointityön tehtävänä on edistää ja ylläpitää kunnan asukkaiden arkielämän hyvinvointia ja terveyttä.

Kysy hyvinvointityöstä:
Ida-Maria Sirén
ida-maria.siren@vesilahti.fi
p.

Elintavoilla hyvinvointia – elintapaneuvonta

Vesilahdessa tarjolla elintapaneuvontaa.
Elintapaneuvonnassa saat vinkkejä ja apuja oman terveytesi edistämiseen elintapoja muokkaamalla. Esimerkiksi jos liikkumisen määrä on liian vähäinen ja motivaatio liikkumiseen hukassa, voi apu löytyä elintapaneuvonnasta. Tällöin elintapaneuvonnasta saat tukea liikkumisen turvalliselle aloitukselle ja neuvonta auttaa sopivan liikuntamuodon löytämisessä. Elintapaneuvonta on tukenasi myös painonhallinnassa sekä terveellisen syömisen, syömisen määrän ja laadun löytymisessä sekä muissa elintapahaasteissa ja niiden selättämisessä.

Elintapaneuvonnassa saat konkreettisia vinkkejä liikkumisen aloittamiseen tai liikunnan aikatauluttamiseen arkeen sopivaksi, terveelliseen ravitsemukseen, riittävään lepoon tai vaikkapa kulttuurin hyödyntämiseen hyvinvointisi edistämisessä. Elintapaneunonnassa sinulle voidaan esitellä erilaisia liikuntalajeja ja kertoa liikunnan terveysvaikutuksista tai vinkata sinulle sopivasta kulttuuriharrastuksesta. Sinua ohjeistetaan tarvittaessa itsenäiseen liikkumiseen ja annetaan kirjallisia ohjeita kotona liikkumisen tueksi. Neuvonnan sisältö määräytyy siis omien tarpeidesi mukaan.

Elintapaneuvonnasta ei anneta sinulle valmiita ohjelmia liikkumiseen tai syömiseen, vaan autetaan sinua pohtimaan ja ratkaisemaan elämäntapoihisi liittyviä ongelmia. Neuvonta opastaa sinua elämäntapojen muutoksessa ja auttaa sinua asettamaan tavoitteita, jotka ovat järkeviä sekä mahdollisia tavoittaa.

Elintapaneuvontaan on mahdollisuus tulla lääkärin, sairaanhoitajan tai jonkin muun ammattihenkilön lähettämänä. Ajan voi varata myös itse. Neuvonta on maksutonta.

Elintapaneuvonnan puhelinnumero p. 040 1335208.
Ajanvaraukset ma-to klo 13-14. Neuvonta-ajat perjantai-iltapäivisin 3.2., 10.2., 24.2., 10.3., 31.3., 14.4., 28.4., 12.5. ja 25.5.2023.

Kysy elintapaneuvonnasta ja ajanvaraus:
Riikka Mäki
riikka.maki@vesilahti.fi
p. 0401335208