Takaisin listaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika 18.11.2022 12:30 - 17:00 Tapahtumapaikka Tuulikallion Senioritalo Tuulikalliontie 74, 37370 Vesilahti (Narva) Hinta Osallistujille maksuton

VertaisVeturikoulutus


VertaisVeturille tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu kannustaa myös toisia mukaan toimintaan. Koulutuksessa hankit mm. tietoja ja taitoja ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoittelusta sekä harjoittelun vaikutuksesta liikkumiskykyyn ja ohjaustaitoja iäkkäiden omaehtoiseen sekä ryhmässä tapahtuvaan voima- ja tasapainoharjoitteluun valmiiden ohjelmien avulla.

Koulutuksen 20 tunnin sisältö koostuu teoriasta, käytännön harjoituksista, helpoista kotitehtävistä, mahdollisesti vierailijoista ja opetus voidaan järjestää sisällä ja/tai ulkona. Osioina ovat 1) ikä ja liikunnan hyödyt, 2) liikunnan laatu, 3) iäkkäänä oppiminen, 4) ryhmäliikunta, 5) testaus, 6) lihasvoiman merkitys, 7) tasapainon merkitys, 8) omat ohjaukset ja 9) ”käsikirjan” tekeminen. Koulutukseen osallistujat saavat kansiollisen valmista materiaalia mukaansa.

Kouluttajana toimii Mallu (Marjaana) Saarinen Punkalaitumelta, koulutukseltaan fysioterapeutti, nyt jo eläkkeellä. Hän kouluttautui Ikäinstituutin kautta VertaisVeturi-kouluttajaksi vuoden 2019 lopussa ja teki lopputyön Punkalaitumen kunnan liikuntatoimelle tammikuussa 2020 kouluttamalla 17 vapaaehtoistoimijaa vertaisveturiksi.

He ovat olleet, koronastakin huolimatta, aktiivisia liikuttajia etupäässä ulkona – kukin tahollaan esim. nuorisoseuran puitteissa kyläkulmallaan, Martoissa, Eläkeliitossa, SPR:ssä, kävelykaverina naapuriporukalle, jne. Myös on toteutettu esim. liikuntahallikävely- ja voimatasapainoharjoituksia, valtakunnallisten selkä-, luusto- ja porrasviikkojen ohjelmia, kesäaamuliikuntaa, metsävenyttelyä, laula-liiku-leiki-tapahtumia, jne.

Koulutus toteutetaan neljänä viiden tunnin jaksona (4x5h). Ensimmäinen kerta on pe 18.11.2022 klo 12.30-17.00 Tuulikallion Senioritalossa. Muut kerrat sovitaan osallistujien kesken. Koulutukseen osallistuminen ei velvoita mihinkään kuten esim. vetämään liikuntaryhmiä. Koulutukseen osallistuneet saavat todistuksen.

Tule mukaan hankkimaan uusia ideoita ikäihmisten aktiiviseen toimintaan!

Koulutuksen järjestää Vesilahden liikuntatoimi

Ilmoittaudu mukaan ja lisätiedot Riitta Vatanen, riitta.vatanen@gmail.com, 040 7646 791