Harmonikan juhlaa konsertti

event 25.7.2023 klo 19:00 - 21:00

location_on

Narva Seurantalo Räätälintie 4 37370 Vesilahti

Taide ja kulttuuri

Maksullinen

Maailmalla tunnettu Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu konsertti kuullaan tänäkin kesänä Narvan Seurantalossa tiistaina 25.7. klo 19.00. Tilaisuudessa esiintyvät harmonikkataiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund. Mukana on myös Tammer Hanurit ja Tuula Mäkinen.Tilaisuuden järjestelyissä on mukana Vesilahden kulttuuritoimi. Ohjelmassa kuullaan ikivihreitä säveliä maailmalta alkaen Säkkijärven polkasta aina Veikon sovittamaan kansainväliseen sävelsikermään, jota on katsottu You Tubessa yli 300.000 kertaa.

Kuopion Männistössä syntynyt Veikko soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 19-vuotiaana Kuopion kaupungintalossa vuonna 1948. Tänään 75 vuotta myöhemmin takana on lähes 5000 konserttia eri puolilla maailmaa aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista kuuluisaan Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa. Ahvenainen teki ensi levytyksensä vuonna 1955 ja nyt hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä.
Martti Vainion innoittamana hän on juossut 31 täyspitkää maratonia. Veikko on huippukunnossa ja konserttikiertueet jatkuvat edelleenkin.
”Tänä vuonna täytän toisen kerran 47vuotta” hän naureskelee.
Veikko on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020. Tulevassa konsertissa on hänen uusimman Ilta Oulunjoella-levyn julkistus. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja, joka kertoo uskomattoman tarinan savolaispojan tiestä maailman konserttilavoille.
Liput konserttiin 15eur.

Verkkosivu

Hintatiedot:

Liput 15€ ovelta

Järjestäjä: Veikko Ahvenainen ja Vesilahden kunta

Jaa tapahtuma:

arrow_upward