Takaisin listaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika 10.9.2022 10:00 - 16:00 Tapahtumapaikka Haltijan tila Ruisvainiontie 24, 37470 Vesilahti Verkkosivu https://ostatilalta.fi/tuottaja/haltijan-tila/

Haltijan tilan Lähiruokapäivä


HALTIJAN TILAN PÄIVÄ ON TÄYNNÄ ELÄMYKSIÄ; HYVÄÄ RUOKAA, OSTOKSIA, TEKEMISTÄ KAIKEN IKÄISILLE JA ILOISIA KOHTAAMISIA!

Ainutlaatuisia makuja

Haltijan tilan Lähiruokapäivän tarjonta rakentuu monimuotoisen tilan runsauden pohjalta. Biodynaamisen tilan perusta on kotieläintuotannossa, sillä karjan tuottama lanta mahdollistaa puutarhatuotannon kestävästi ilman ulkopuolelta ostettuja lannoitteita. Maatila on olemassa tuottaakseen ruokaa lähiympäristön ihmisille ja sen me teemme näkyväksi Lähiruokapäivänä. Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta, lämpimästä tunnelmasta ja tekemään samalla ostoksia kotiinviemisiksi!

Ravintola

Haltijan tilan pop-up ravintolassa on tarjolla kaksi herkullista annosvaihtoehtoa; luomu hampurilaisia Haltijan naudanlihasta ja rosvopaistia Haltijan lampaasta. Kasvikset molempiin annoksiin tulevat Haltijan puutarhalta.

Kahvila

Haltijan tilan pop-up kahvilassa tarjolla on herkullisten korvapuustien ja muiden leipomusten ohella luomu kahvia, teetä ja virvokkeita. Kahvilan miljöönä on tunnelmallinen pihapiiri tammineen tai sateen sattuessa suuli.

Ostoksia kotiin viemisiksi

Haltijan tilalta saa ostaa syksyn satoa, hunajaa, kukkia ja lampaiden villasta tehtyjä tuotteita; lankaa ja neuleita sekä taljoja lämmikkeeksi kylmeneviin iltoihin. Haltijan tilan naudan ja lampaan demeter lihaa ja Haran tilan mangalitza possua voi ostaa mukaan tuoreena.

Ohjelmaa lapsille

Lapsille on leikkialue, jossa pienimmät viihtyvät hiekkakasalla ja hiukan isommat voivat leikkiä leikkimökissä ja pelata pihapelejä kuten krokettia. Artesaani Salla Kononow-Brackerin lasten käsityötyöpajassa luovuuden lähteinä ovat villa ja muut luonnonmateriaalit.

Maatilan eläimiä

Tämän vuoden vetonauloina ovat pienet elokuussa syntyneet karitsat, joita pääsee ihastelemaan ja rapsuttamaan laitumen laidalle. Ankat polskivat omassa ankkalammessaan.

Musiikkia

Vieraita viihdyttää tapahtumaan sopivat elävä musiikki. Muusikko Taru Mäki-Mattila soittaa kaksirivisellä haitarilla kansanmusiikkia.