Päiväkotien ruoka- ja puhtauspalvelut

Vesilahden kunnan varhaiskasvatuksessa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksia. Ruokapalvelut tuotetaan yhdessä Pirkanmaan Voimia Oy:n kanssa. Suosimme kotimaisia raaka-aineita valmistaessamme monipuoisia sekä maistuvia aterioita.

Ruokailun tavoitteena varhaiskasvatuksessa on edistää lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä sekä tukea tasapainoista ja myönteistä suhdetta ruokaan ja ruokailuun. Ruokailu ohjaa terveelliseen ravitsemukseen sekä kehittää maku- ja ruokailutottumuksia.

Ravinto varhaiskasvatuksessa koostuu aamiaisesta, lounaasta ja välipalasta. Vuoropäiväkodissa tarjotaan myös päivällistä ja iltapalaa. Käytämme kiertävää ruokalistaa ja lisäksi toteutamme erilaisia teemapäiviä. Kokopäivähoidon ruokailu kattaa noin 2/3 osaa lapsen päivittäisestä ravinnontarpeesta.

Päiväkodeilla ruoka- ja puhtauspalvelun ammattilaiset vastaavat tilojen puhtaudesta ja terveellisestä sekä turvallisesta ruuasta sekä ympäristöstä. Käytössämme on nykyaikaiset siivousvälineet sekä käytämme vastuullisin periaattein hankittuja puhdistusaineita. Siivousvälineiden ja -menetelmien kehittymisen myötä pystymme merkittävästi vähentämään veden ja puhdistusaineiden käyttöä päivittäisessä siivoustyössä.