Koulujen ruoka- ja puhtauspalvelut

Vesilahden kunnan kouluruokailussa noudatetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Syödään ja opitaan yhdessä- kouluruokailusuosituksia. Ruokapalvelut tuotetaan yhdessä Pirkanmaan Voimia Oy:n kanssa. Suosimme kotimaisia raaka-aineita valmistaessamme monipuoisia sekä maistuvia aterioita.

  

Ateriakokonaisuuteen kuuluu lämminruoka, tuore kasvislisäke sekä salaatinkastike, leipä, ravintorasva ja ruokajuoma. Tarjolla on päivittäin myös hedelmä/tuorepala. Käytämme kiertävää ruokalistaa ja lisäksi toteutamme erilaisia teemapäiviä. Näin saamme vaihtelua ja opimme myös ruokakulttuuriin liittyviä käytöstapoja ja ruokaperinteitä.

Kouluruokailu on keskeinen osa koulun ruokakasvatusta ja koko kouluyhteisön hyvinvoinnin edistämistä. Tavoitteenamme on, että jokainen oppilas nauttii koululounaan koulupäivän aikana. Maukas ja terveellinen ruoka auttaa jaksamaan ja tukee oppimista.

Kouluilla ruoka- ja puhtauspalvelun ammattilaiset vastaavat tilojen puhtaudesta ja terveellisestä sekä turvallisesta ruuasta sekä ympäristöstä. Käytössämme on nykyaikaiset siivousvälineet sekä käytämme vastuullisin periaattein hankittuja puhdistusaineita. Siivousvälineiden ja -menetelmien kehittymisen myötä pystymme merkittävästi vähentämään veden ja puhdistusaineiden käyttöä päivittäisessä siivoustyössä.