Koronaepidemia

Tätä sivua on päivitetty viimeksi: 27.4.2022

Vesilahden kunta seuraa AVI:n ja PSHP:N koronanyrkin ohjeistusta uusista rajoituksista päivittäin. Tälle sivulle kirjataan ajankohtaiset ja voimassaolevat rajoitukset.

Ajantasaiset koronaohjeet:

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi).
Aluehallintoviraston tiedote 23.3.2022 

Koronan aiheuttama sairaalahoidon tarve on Pirkanmaalla laskusuunnassa. Pirkanmaalla siirrytään THL:n kasvomaskisuositukseen. Maskilla kannattaa edelleen suojata itseään esimerkiksi ruuhkatilanteissa. Pirkanmaalla on alkanut nyt myös influenssaepidemia.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 26.4.2022, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön kansalaisten kasvomaskisuositus, joka noudattelee THL:n kasvomaskien käytön suosituksia. Sen mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttöä ruuhkissa kannattaa harkita erityisesti, jos

  • on rokottamaton aikuinen
  • on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta
  • hakeutuu koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon
  • joutuu välttämättömästä syystä liikkumaan hengitystieoireisena kodin ulkopuolella
  • tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä

THL:n ja Pirkanmaan maskisuositus ei koske työpaikkoja ja työskentelytilanteita, joissa maskien käyttö perustuu työsuojeluun ja asiakasturvallisuuteen. Näistä päättää työnantaja riskinarvioinnin perusteella ja Työterveyslaitoksen ohjeistuksen pohjalta.

Tartuntatautilain 58 c pykälän mukaiset yleiset hygieniavaatimukset ovat edelleen voimassa koko maassa suoraan lain nojalla ilman erillistä viranomaispäätöstä. Yleiset hygieniavaatimukset koskevat kaikkia yleisölle avoimia ja asiakkaille ja osallistujille varattuja toimitiloja ilman erillistä viranomaispäätöstä. Hygieniavaatimukset ovat voimassa 30.6.2022 asti.

Rokotukset:

Rokotukset Vesilahdella

Vesilahden koronapuhelin p. 050 4477 706 palvelee arkipäivisin ma-pe kello 9-15. Numero on tarkoitettu koronainfektioon ja koronarokotuksiin liittyviin kysymyksiin. Jos verkkoajanvaraus ei onnistu ja kuulut vuorossa olevaan rokotusryhmään, voit varata rokotuksiin ajan myös koronapuhelimen kautta.

Koronapassin hankkiminen:

Ohjeet koronatodistuksen lataamiselle löydät täältä.