Pirha: Kesä vaikuttaa Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluihin

Kesäkuukausien aikana osa hyvinvointialueen neuvoloista, hammashoitoloista ja muista palvelupaikoista on kiinni tai toimii lyhennetyin aukioloajoin. Useimmilla Pirkanmaan paikkakunnalla sosiaali- ja terveysasema on avoinna normaalisti läpi kesän, ja myös kiirevastaanotot toimivat tavallisesti.

Kiinni olevien palveluiden puhelinnumeroissa on ohjaus avoinna olevaan palveluun tai tiedote ohjeista kesäsulun ajaksi.

Päivystykset Tays Päivystys Acutassa ja Tays Valkeakoskella ovat auki. Taysin kiireettömässä toiminnassa on kesän aikana supistuksia.

Jos oman paikkakunnan sosiaali- ja terveysasema ei ole avoinna, voi soittaa Pirkanmaan terveysneuvontaan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta on avoinna joka päivä kello 7–22. Pirha.fi-sivujen chatin kautta voi myös olla yhteydessä terveysneuvontaan arkisin kello 8–18. Muut chatit palvelevat kesän ajan normaalisti.

Ympäri vuorokauden käytettävissä on Omaolo-palvelu, jossa tehdään oirearvio sähköisellä lomakkeella. Vastauksien perusteella saa Omaolo kertoo, tarvitaanko terveydenhuollon ammattilaisen apua vai voiko tilannetta seurata kotona. Omaolo tarjoaa myös itsehoito-ohjeita. Jos tilanne vaatii kiireellistä hoitoa eikä oman paikkakunnan sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotto ole avoinna, soitetaan Pirkanmaan päivystysapuun numeroon 116 117. Päivystysapu on avoinna ympäri vuorokauden.

Pirkanmaan hyvinvointialueella suuri osa suluista ajoittuu kesäkuun lopulta heinäkuun lopulle. Tiedot kesän poikkeavista aukioloajoista on koottu paikkakunnittain sivulle pirha.fi/kesa. Lisäksi sivulla on tietoa Taysin toiminnan muutoksista kesäkuukausina. Tietoja saatetaan päivittää.

Pirkanmaalaisia muistutetaan myös tarkistamaan reseptilääkkeiden tilanne ennen kesälomien alkua ja uusimaan tarvittaessa reseptit. Sähköisesti reseptit voi uusia Omakanta-palvelussa.

Vesilahden kesän 2023 aukioloajat

Lasten ja nuorten palvelut

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä koulupsykologi- ja koulukuraattori eivät ole tavoitettavissa 3.-30.7. Asiakkaille suunnitellaan loma-ajalle yksilöllinen tuki. Kesäsulun aikana kiireellisissä tapauksissa pitää hakeutua omalle sosiaali- ja terveysasemalle.

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut ovat suljettuina 3.–30.7.

Perheoikeudelliset palvelut: Vesilahtelaisten lastenvalvojapalvelut hoidetaan pääsääntöisesti Tampereella.

  • Tampereen toimipiste (Sarvis, Hatanpäänkatu 3) on avoinna koko kesän.
  • Asiakkaat voivat asioida avoinna olevissa toimipisteissä ajanvarauksella riippumatta siitä, millä paikkakunnalla Pirkanmaata asiakas asuu. Ajanvaraustiedot löytyvät sivuilta Pirhan Lastenvalvojapalvelut sivulta.

Ikääntyneiden palvelut

Lähitori on suljettu 12.6.–13.8. Puhelimeen vastataan koko kesän ajan.

Päivätoiminta on suljettu 19.6.–31.7.

Pirkanmaan hyvinvointialueen kesäajan palvelut (lue koko tiedote)

arrow_upward