Vuorohoito

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Vuorohoitoa tarjotaan Peiponpellon päiväkodissa Mänty-ryhmässä. Vuorohoitoa tarjotaan kaikkina viikonpäivinä klo 5.00 - 22.00 välisenä aikana. Poikkeuksena ovat arkipyhät ja niihin liittyvät aattopäivät (1.1., 6.1., pitkäperjantai, I ja II pääsiäispäivä, helatorstai, 1.5., juhannusaatto, juhannuspäivä, 6.12., 24.-26.12.), jolloin vuorohoitoryhmä on suljettu.
Tarvittaessa yöhoito sekä arkipyhien ja aattojen vuorohoito ostetaan muista kunnista.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Vuorohoitopaikan voi saada lapsi, joka molempien vanhempien työn tai opiskelun vuoksi tarvitsee hoitoa iltaisin tai viikonloppuisin.

Toimi näin

Vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa vuorohoitoon lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Tee erillinen sähköinen hakemus jokaisesta vuorohoitoon hakevasta lapsesta 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Mikäli vuorohoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoita tai muutosta Vesilahden kuntaan, eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, hae paikkaa niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Lapsen palveluntarve (hoitoaika/kuukausi) on voimassa vähintään kolme kuukautta. Mikäli haluat muuttaa lapsesi palveluntarvetta, ota yhteys päiväkodin henkilökuntaan. Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu kunnes tulotiedot toimitetaan. Tulotiedot voi toimittaa sähköisesti varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu laskutetaan jälkikäteen seuraavan kuukauden aikana.

Huoltajien tulee ilmoittaa lapsen hoidon tarve edellisen viikon maanantaihin klo 9.00 mennessä Päikky-järjestelmän kautta.