Poukama

Poukama on kerran viikossa (tiistaisin klo 16.30-17.30) auki oleva materiaalilainaamo Vesilahden kirjaston satunurkkauksessa. Poukamasta löydät monenlaista lainattavaa lapsiperheen arkea helpottamaan.    Apunasi materiaalien valinnassa ovat varhaiskasvatuksen erityisopettaja Päivi Tyrkkö ja perhekeskuspalveluiden koordinaattori Henna Nenonen.

Löydät Poukamasta aihepiireittäin kootut kirjaluettelot (esim. uni, suru, kiukku, ero jne.) ja voit lainata tarvitsemasi kirjat saman tien kirjastosta.

 

Painotyyny voi auttaa lasta rauhoittumaan nukkumaan mennessä, tai sen voi ottaa syliin, jos ruokailuun on vaikea keskittyä. Muita keskittymistä helpottavia välineitä ovat mm. nystyrätyyny ja jumppanauha.

 

Poukamasta löydät ja saat myös mukaasi monenlaisia toiminnanohjausta helpottavia kuvia ja kuvasarjoja (aamutoimet, päiväjärjestys, pukeminen).

 

Nystyräpallot, kuminauhat, telat ja pensselit voivat helpottaa stressiä, rentouttavat ja tasaavat ali- ja ylivirittyneitä aisteja.

 

Time timer visualisoi lapselle ajan, samoin kuin tiimalasikin. Näitä ajan hallintaan tarkoitettuja välineitä voi käyttää esim. pukemistilanteissa, tai vaikkapa helpottamaan leikkiajan hahmottamista.

 

Peleillä, kuten muillakin tuotteilla on kahden viikon laina-aika. (Ei koske kirjaston kirjoja).

 

 

Voit ottaa myös puhelimitse yhteyttä: Päivi 050-3895220, Henna 050-5666133

Tai sähköpostilla etunimi.sukunimi (at) vesilahti.fi