Ruokakasvatus

Ruoka on merkittävä terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä. Terveellisten ateriavaihto-ehtojen avulla tuemme asiakkaidemme hyvinvointia. Tarjoamme maukkaita, monipuolisia aterioita, joissa on kaikki keskeiset ravintoaineet oikeassa suhteessa tarpeisiimme nähden. Käytämme vähärasvaisia tuotteita, vältämme lisättyä sokeria sekä suosimme pehmeitä rasvoja.

Suosimme kotimaisia tuotteita sekä terveellisiä ja kevyitä raaka-aineita. Ravitsemussuositukset ohjaavat jokapäiväistä toimintaamme ateria suunnittelusta valmiina lautasella olevaan ateriaan. Ravitsemussuositukset muuttuvat ajoittain muun muossa uuden tutkimustiedon karttuessa. Pysymme ajan hengessä mukana.

Osaava ammattitaitoinen henkilökuntamme valmistaa terveelliset ja turvalliset päivittäiset ateriat ruokapalveluissa.

Aistien välityksellä tutustutaan ruokamaailmaan

Sapere on ruokakasvatusmenetelmä, jossa lapset tutustuvat ruokamaailmaan aistiensa välityksellä. Saperessa lapset oppivat aistimalla, tutkimalla, kokeilemalla, ihmettelemällä ja leikkimällä. Menetelmä perustuu aistikokemuksiin, joiden kautta lapsi oppii uusia asioita ruokamaailmasta:  elintarvikkeista, ruoasta, ruoan alkuperästä ja sen valmistuksesta. Menetelmän keinoja voivat hyödyntää sekä vanhemmat että ammattikasvattajat sekä ravitsemusalan ammattilaiset.

Sapere nostaa esille sen, että:

  • ruokailo on paras matkalippu ruokamaailmaan
  • lapsi havannoi ja oppii ruoka-asioita vahvasti kaikkien aistiensa kautta
  • leikki, tutkiminen ja uteliaisuus ovat lapsen tapa oppia ruoasta
  • mitä enemmän lapsi osallistuu ruokien tekemiseen, niiden hankintaan ja kasvattamiseen, sitä enemmän hän kiinnostuu ja innostuu ruokamaailmasta ja oppii arvostamaan sitä
  • ruokailoa on, että lasta houkutellaan syömään tai maistamaan uusia makuja
  • lasten kanssa kannattaa puhua monin tavoin ruoasta ja rikastuttaa lapsen ruokakielen oppimista