Hiilineutraali Vesilahti

HINKU-verkosto

Vesilahden kunta liittyi Hiilineutraaliit kunnat -verkostoon vuonna 2018. Tavoitteena on vähentää kasvihuonepäästöjä 80 %:ia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Päästöjen vähentämisen tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta eli ilmakehän lämpiämistä. Verkosto kokoaa ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneet kunnat, asiantuntijat ja yritykset yhteen.

Kuvaa klikkaamalla pääset Hiilineutraali Suomi -sivustolle.

 

Suomen ympäristökeskuksen laskemat kokonaispäästöt

Vesilahti on saanut käyttöönsä Suomen ympäristökeskuksen laskemat kasvihuonekaasupäästöjen tilastot. Tilastojen tarkoituksena on auttaa kuntaa saavuttamaan hiilineutraalin kunnan tavoitteet ja antaa myös kuntalaisille kattavaa tietoa Vesilahden ja muun Suomen päästöjen kehityksestä. Uusi tilasto kattaa vuodet 2005-2018, mutta Vesilahdessa keskitymme tarkemmin tutkimaan tilastoja vuodesta 2007 eteenpäin.  Suurimmat päästölähteet Vesilahdella ovat tieliikenne ja maatalous. Tutki kasvihuonekaasupäästötilastoja tarkemmin täältä.

Päästövähennykset eivät ole kuitenkaan vielä riittäviä. Jotta hiilineutraalin kunnan tavoitteisiin päästään, tarvitaan monipuolista ja poikkileikkaavaa yhteistyötä niin kuntaorganisaation, kuin kuntalaisten, yhdistysten ja yritysten kanssa.