Ylämäen koululla putkirikko

Koskenkylässä sijaitsevalla Ylämäen koululla havaittiin putkirikko tiistaina 29.8.2023. Putkirikosta aiheutuneiden vaurioiden tarkempi selvitystyö aloitetaan välittömästi.

Tämä tiedote on päivittyvä.

Tiedote 30.8.2023 klo 12

Ylämäen vanhan koulurakennuksen kopiohuoneen lattialla havaittiin 29.8.2023 klo 8.15 siistijän toimesta vuotovettä. Vuoto oli peräisin rakennuksen välikatossa kulkevasta käyttövesiputkesta. Aamupäivän aikana paikalle saatiin putkiasentaja, joka teki alustavat toimenpiteet putkelle. Työtä jatkettiin koulupäivän päätyttyä. Tässä yhteydessä selvisi, että vuoto oli jatkunut jo jonkin aikaa ja vuodon kohdalle välikaton orgaaniseen materiaaliin oli muodostunut laho- ja kosteusvaurioita.

Tila eristetään ja vauriot tutkitaan siten, että työ tai pöly ei haittaa koulun toimintaa. Tässä yhteydessä varmistetaan, että sisäkatossa ei ole muita vastaavia vaurioita ja arvioidaan, onko rakenteellinen riski syytä korjata kiireellisesti. Vaurioiden tarkempi selvitystyö aloitetaan välittömästi ja kunta tiedottaa työn etenemisestä ja tuloksista.

Vesilahden kunnalle on ensiarvoisen tärkeää huolehtia tilojensa terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Tämän vuoksi Ylämäen koululle tuodaan sisäilman laatua mittaavia laitteita ja tutkimukset tehdään ulkopuolisen rakennusterveysasiantuntijan toimesta. Oppilaille ja henkilöstölle on annettu toimintaohjeet, mikäli heille ilmenee mahdollisesti sisäilman laatuun liittyviä oireita.

Lisätietoja

Lahtinen Marko

sivistysjohtaja

040 153 1593

marko.lahtinen@vesilahti.fi

Huhtatie 7, 37470 Vesilahti

Kyrkkö Roope

tekninen palvelupäällikkö

050 389 5257

roope.kyrkko@vesilahti.fi

Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti

arrow_upward