Tiedote kuntalaisille eVakan käyttöönotosta varhaiskasvatuksessa

Vesilahden kunta on ottamassa käyttöön varhaiskasvatuksessa eVaka-järjestelmän maaliskuun 1. päivänä. Järjestelmä tulee korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevat järjestelmät. Perheille tämä tarkoittaa sitä, että heidän tulee ottaa käyttöön uusi järjestelmä mm. varhaiskasvatuksen läsnäolovarauksia, viestintää, dokumentointia ja muita arjen toimintoja varten. Tiedotamme perheille tarkemmin järjestelmän vaihdoksesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä tällä hetkellä käytössä olevan järjestelmän kautta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen sähköisesti ei toimi 16.2. – 3.3.2024.

Varhaiskasvatuspaikkojen haku toimikaudelle 2024-2025 on 4.-24.3.2024.

Miksi vaihdamme järjestelmää?

Varhaiskasvatuksessa on viime vuosina koettu suurta digitalisaation murrosta ja myös järjestelmätasolla on herätty pohtimaan, mikä järjestelmä vastaisi parhaiten tarpeitamme ja miten varhaiskasvatuksen moninaisella kentällä tulisi järjestelmien toimia. Tällä hetkellä toinen varhaiskasvatuksessa käytössä oleva järjestelmä poistuu kokonaan käytöstä ja lisäksi on ollut tarve kehittää ja yhdenmukaistaa prosesseja. Tämän takia on selvitelty erilaisia vaihtoehtoja ja todettu, että nykyisillä järjestelmillä emme voi jatkaa.

Mikä on eVaka?

eVaka on avoimen lähdekoodin järjestelmä, jossa ei ole takana kaupallista järjestelmätoimittajaa, vaan organisaatiot itse vastaavat sen ylläpidosta. eVakan kehittämisen on aloittanut Espoon kaupunki vuonna 2018 ja kehittämistyöhön on tullut vuonna 2020 mukaan Tampere. Valtiovarainministeriö on tukenut eVakan kehittämistä vuosina 2020–2021 yhteensä 3,4 miljoonalla eurolla. eVakan ytimen kehittämistä hallitsevat ja rahoittavat yhdessä Espoon, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit.

Tampereen ympäristökunnat ottavat eVakan käyttöön vaiheittain vuoden 2024 aikana.  Tampereella käyttöönotto on tapahtunut jo keväällä 2022. Jatkossa Tampereen koko seutu tekee tiivistä yhteistyötä eVakan ylläpidon ja kehittämisen eteen. Yhteistyöllä saamme paljon synergiaetuja ja pyrimme lisäämään asiakkaiden palvelun laatua.

Ota yhteyttä

Mäki Anne

varhaiskasvatusjohtaja

050 3895217

anne.maki@vesilahti.fi

Rautialantie 60, 37470 Vesilahti

Rautell Riitta

palvelusihteeri

040 1335201

riitta.rautell@vesilahti.fi

Rautialantie 60, 37470 Vesilahti

arrow_upward