Päivitetty 27.5.: Vesilahden kunnan linjaukset Korona-viruksen leviämisen estämiseksi


Vesilahden kunta seuraa tiiviisti viranomaisohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen. Suomen hallitus on 4.5.2020 linjannut koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten purkamisesta asteittain ja hallitusti.

Löydät ajan tasalla olevan tiedon Vesilahden kunnan palveluista koronavirusepidemian aikana uudelta sivultamme: www.vesilahti.fi/korona.

Tiedote 27.5.2020

Vesilahden laboratoriopalvelu avautuu

Fimlabin laboratorion Vesilahden toimipiste avautuu 1.6.2020 alkaen.

Kauppakassipalvelu lakkautetaan

Vesilahden kunta lakkauttaa kauppakassipalvelun 29.5.2020 toistaiseksi tarpeen merkittävästä vähentymisestä johtuen.

Kunta on kauppakassipalvelun aloittamisesta 18.3.2020 lähtien seurannut palvelun tarvetta. Viime aikoina palvelua ovat käyttäneet enää yksittäiset kuntalaiset. Maan hallitus on linjannut ja tiedottanut suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Tämän johdosta myös Vesilahden kunta on viikolla 25 kontaktoinut kauppakassipalvelun kohderyhmään kuuluvat eli yli 70-vuotiaat ja riskiryhmäläiset. Näissäkin tiedusteluissa on todettu kauppakassipalvelun tarpeen merkittävä vähentyminen. Edellä mainitun johdosta kunta päättää lakkauttaa kauppakassipalvelun 29.5.2020. Kunta seuraa aktiivisesti epidemiatilannetta ja on tilanteen vaatiessa valmis tarkastelemaan palvelun käyttöön ottoa uudelleen. Apteekkipalvelu toimii edelleen normaalisti.

Myös Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeistusta siitä, miten ikääntyneet voivat suojautua koronavirustartunnalta. https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1271139/ikaantyneen-on-syyta-valttaa-koronavirustartuntaa-hyvinvointiin-ja-toimintakykyyn-kannattaa-kiinnittaa-huomiota

Kirjaston avautuminen rajoitetusti

Aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti kirjasto avautuu asiakkaille 1.6.2020 rajoitetusti. Kirjasto on avoinna ma klo 14-18, ti-pe klo 12-16, la-su suljettu. Omatoimikirjasto ei ole käytettävissä. Kirjaston puhelinpalvelu palvelee aukioloaikoina, puh. 040-1335202. Asiakkaiden käytössä on lehtienlukusali, kirjastosali, kirjavarasto ja yleisö-wc. Kokoushuone, neuvotteluhuone ja lasten satunurkkaus ovat poissa käytöstä. Asiakkailla on käytössä kaksi Piki-aineistonhakukonetta sekä yksi asiakastietokone lehtilukusalissa, jota voi käyttää yhtäjaksoisesti 30 min. Asiakasmaksujen suorittamisessa toivotaan käytettävän ensisijaisesti verkkokirjaston kautta verkkomaksua tai pankkikorttimaksun lähimaksutoimintoa.

13.-31.7.2020 ajalla kirjasto toimii omatoimikirjastona itsepalveluna ma klo 14-18, ti-pe klo 12-16. Sisään pääsee kirjastokortilla. Paikalla on turvallisuusohjeita valvomassa kirjastovirkailija, mutta asiakaspalvelua ei ole saatavilla.

Kirjastossa asioidessa noudatetaan yleisiä ohjeita turvaväleistä ja turhaa oleskelua kirjaston tiloissa tulee välttää. Rajoitukset ovat voimassa ainakin 31.7.2020 asti.

Varhaiskasvatus

Kunta pitää Satumetsän päiväkotia auki vielä viikolla 26 eli ajalla 22.-26.6.2020. Tämän jälkeen 29.6.-31.8.2020 kesäajan varhaiskasvatus keskitetään sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti Peiponpellon päiväkotiin.

Nuorisopalvelut

Kesän ajalle järjestetään kesäkerhoja, joiden toiminnasta ja tarkemmista aikatauluista tiedotetaan nuorisotoimesta toukokuun aikana.

Kunnan vuokraamat tilat

Päiväkotien tiloja/käyttöoikeutta ei anneta kunnan ulkopuoliseen toimintaan 31.8.2020 asti.