Kunnanjohtajan terveiset, kesäkuu 2021


Kunnanjohtajan kuukausikatsaus, kesäkuu 2021 

Alice Cooper lauloi aikoinaan, että “Hey Stoopid”. Heräsimme kunnassa keväällä kuntalaisten vastaavanlaiseen huutoon siitä, että kunta ei viesti tarpeeksi ajankohtaisista asioista.  Tiedonjano on kaiken kehityksen alkulähde. Tätä janoa arvostaen olemme tällä hetkellä päivittämässä viestintäsuunnitelmaamme. Saamalla alamme tiedottaa kuukausittain eri palvelujen ajankohtaisasioista. Tässä teille niistä ensimmäinen. 

Toivottavasti syksyllä päästään tiedottamisesta myös aktiiviseen vuorovaikutukseen! 

Teknisen puolen kuulumiset 

Kesää kohti mentäessä ympäristön viihtyvyyteen panostaminen kasvaa merkittävästi. Tämä näkyy esimerkiksi kesäkukkien ja kukkapeltojen istutuksina. Kirkonkylälle on asennettu myös penkkejä ja vielä lähiviikkojen aikana roskakoreja.  

Narvan uimarannalle on kevään ja kesän aikana tehty myös kunnostustöitä sekä Harjulan lähivirkistysalueen rakentaminen on alkanut. Uudesta kodasta ja laavusta päästään nauttimaan vielä kesän loppupuolella. Kirkonkylän leikkikentälle tehtiin myös parannuksia ja vaijeriliuku on saanut loistavan vastaanoton, kiitos aktiivisesta käytöstä. 

Jo paljon huomiota saaneet Anttilanvuoren kuntoportaat ovat valmiina kesäkuun alussa ja samassa eri alueille asennetaan kuntoilulaitteita. Kuntoilupaikkojen päivitykset ja uudet tiedot lisätään kunnan sivuille kesän aikana.  

Uudisrakentaminen kiihtyy kesää kohden ja tämä näkyy myös uusien alueiden infran rakentamisena. Tällä hetkellä töitä tehdään Koskenkylässä sekä Virolaisen alueella. Näistä aiheutuu normaalista poiketen enemmän liikennettä. Ollaan tarkkana siis liikenteessä! 

Ympäristöpuolella on aloittanut harjoittelija, joka tällä hetkellä tekee hulevesireittien ja ojien kuntokartoitusta asemakaava-alueella. Älkää siis ihmetelkö, kun vieras henkilö kiertelee ojan penkkoja.   

Sivistystoimen kuulumiset 

Kunnassa on aloitettu Unicefin lapsiystävällinen kunta työ (Unicef –mallista löydät tarkemmat tiedot edellä mainitun linkin takaa). Alkukartoitus ja sen tulosten pohjalta tehtävä kehittämissuunnitelma on tavoitteena saada tämän vuoden aikana tehtyä.  

Kysely kunnan harrastustoiminnasta on parhaillaan käynnissä vanhemmille Wilman kautta. Lapsille ja nuorille on toteutettu kysely suoraan harrastusryhmissä. Kyselyn avulla pyritään selvittämään kokemuksia, ajatuksia ja kehittämisehdotuksia nykyisestä toiminnasta. Kyselyn tulokset esitellään syksyn aikana. Pyrimme löytämään ratkaisuja, joilla mahdollistetaan harrastustoiminnan sovittaminen paremmin koulukuljetusten yhteyteen. 

Kirjasto ja sen palvelut ovat auki taas 1.6. alkaen, kuntavaalit aiheuttavat poikkeuksia normaalikäyttöön. Kuntosali on taas normaalisti kuntalaisten käytössä ja voimassaolleisiin kuntosalikortteihin on lisätty voimassaoloaikaa automaattisesti seitsemän kuukautta.  

Elinvoiman kuulumiset 

Tonttikysyntä on pysynyt kiivaana koko alkuvuoden. Tämä näkyy myös uusina rakennusprojekteina, joka on kunnan kannalta loistava homma. Kirkonkylän palvelukeskusalueella tapahtuu myös kesän mittaan paljon. Kerrostalojen hanke etenee positiivisesti ja samoin myös alueen kokonaisvaltainen kehitys. Tästä tulee lisätietoja pitkin kesää ja syksyä.  

Vesilahden kesätapahtumat on listattu kunnan sivuille, ne löydät osoitteesta www.vesilahti.fi/kesa2021. Tapahtumia voi lisätä vielä Tapahtumat-sivun kautta ja ne näkyvät automaattisesti listauksessa. Monen tapahtuman osalta päivitetään tietoja vielä kesän aikana. Koronatilanne näyttää helpottavan ja toivottavasti kaikki tapahtumat saadaan järjestymään! 

Jo tässä vaiheessa kiitos kaikille osallisille kesän tapahtumiin liittyen, yli 50 tapahtumaa kesäksi on hieno osoitus yhteisöllisyydestä. 

Näillä tunnelmilla kesäperjantain viettoon!  

-Tuomas