Vesilahden kunnan uusi logo ja 150-juhlavuoden logo

30.9.2018

Vesilahden kunta täyttää ensi vuoden 1. päivänä helmikuuta 150 vuotta. Juhlavuosi on erinomainen merkkipaalu pysähtyä hetkeksi, katsoa taaksepäin, mitä on saatu aikaan ja suunnata tulevaisuuteen kohti uusia tarinoita.

Vesilahden kunta juhlii 150-vuotista taivalta ensi vuonna yhdessä kuntalaisten, yhdistysten ja yritysten kanssa. Kunnan tapahtumat kootaan yhteisen sateenvarjon alle nettiin ja erilaisiin some-kanaviin sekä tapahtumista tiedotetaan myös lehdessä.

Tässä on erinomainen tilaisuus tuoda esiin Vesilahden ainutlaatuista historiaa, kaunista luontoa, turvallista asuinympäristöä sekä tietenkin suunnata suunnitelmat kohti tulevaa.

Vesilahden vanhassa logossa on kurki. Tämä kurki haluttiin pitää myös uudessa logossa, joskin virtaviivaistettuna ja uudistettuna. Vanhassa logossa kurki ikään kuin katsoi taaksepäin, uudessa kurki – ja siten Vesilahti ja vesilahtelaiset – katsovat eteenpäin.
Samoin perinteitä kunnioittaen halusimme säilyttää vanhan logon värit, tosin jälleen raikastettuina ja hieman kirkastettuina. Värit kuvastavat Vesilahden kuntastrategian kahta pääteemaa – hyvinvointi ja elinvoima.

Myös Vesilahden slogan päätettiin uudistaa. Vesilahti on Pirkanmaalla aidosti luonnonläheinen ja turvallinen asuinpaikka ja silti vain puolen tunnin matkan päässä Tampereen keskustasta. Vesilahden vetovoimaisuus perustuu läheisyyteen, turvallisuuteen ja hyviin yhteyksiin niin Tampereelle, Lempäälään kuin kohti Helsinkiä.

Uusi Vesilahden slogan on: Kiehtova luonnostaan  - luonnostaan sanan kaikissa merkityksissään. Kunnan uusi slogan nousee myös vanhoista perinteistä ja kertoo sen, mitä tämä kunta on, tarinoiltaan kiehtova ja vehreän luonnon ympäröimä.

Ennen kaikkea haluamme korostaa, että Vesilahden uuden logon ja sloganin tekemisessä on ollut joukko oman kunnan ammattitaitoista väkeä. Uudistusprosessi on läpiviety täysin vesilahtelaisin voimin. Työn käynnisti kunnan markkinointitiimi ja mukana on tämän jälkeen ollut niin kunnan muuta henkilöstöä kuin alan vahvoja ammattilaisiakin. Tämä on osaltaan osoitus siitä, että Vesilahti on hyvä paikka yrittää ja tulevat valokuituyhteydet vain parantavat yritysten toimintaedellytyksiä ja asukkaiden yhteyksiä.

Uuden logon julkaisuajankohta osui luonnollisesti Vesilahti 150 vuotta -juhlavuoden avaukseen, joten nyt uudesta logosta julkaistaan myös juhlavuoden versio.

Kunnan uudet verkkosivut puetaan uuteen asuun näiden elementtien avulla ja julkaistaan vuoden 2018 loppuun mennessä.