Vesi- ja viemärilaitos tiedottaa ILMOITUS VIEMÄREIDEN TIIVIYDEN TUTKIMISESTA SAVUKOKEELLA

24.9.2018

Vesilahden viemäriverkoston alueella suoritetaan tiiviyden tarkastamiseksi savukokeita. Toiminta-alueella oleville kiinteistöille jaetaan tiedotekirjeet, joissa kerrotaan ajankohta kun ko. alueella testejä tehdään. Kokeella saadaan tietoa viemäreiden putkirikoista ja muista viemäröinnin vioista.

 

ILMOITUS VIEMÄREIDEN TIIVIYDEN TUTKIMISESTA SAVUKOKEELLA

 

Vesilahden viemäriverkoston alueella suoritetaan tiiviyden tarkastamiseksi savukokeita. Toiminta-alueella oleville kiinteistöille jaetaan tiedotekirjeet, joissa kerrotaan ajankohta kun ko. alueella testejä tehdään. Kokeella saadaan tietoa viemäreiden putkirikoista ja muista viemäröinnin vioista.

Kiinteistöihin ei mennä sisälle, eikä tämä vaadi omistajan paikallaoloa. Tästä on hyvä kertoa kaikille kiinteistössä asuville, jotta kukaan ei pelästy mahdollista savua tai sitä, että pihalla liikkuu vieraita henkilöitä.

Kokeen aikana savua purkautuu rakennusten katoilla olevista viemärin tuuletusputkista sekä mm. viemärin tarkastuskaivojen kansista. Savu on vaaratonta, eikä se värjää pintoja. Savu hälvenee muutamassa minuutissa.  

Pyydämme teitä ystävällisesti huolehtimaan siitä, että kaikissa lattiakaivoissa ja mahdollisesti käyttämättömien lavuaarien vesilukoissa on vettä. Kuivien vesilukkojen kautta savu saattaa päästä kiinteistönne sisätiloihin. Käytössä olevat wc-istuimet ja lavuaarit eivät vaadi toimenpiteitä. Mikäli savua pääsee sisätiloihin, tarkoittaa se yleensä viallista viemäriputkistoa.  Tällöin myös viemärissä syntyvien pahanhajuisten ja epäterveellisten kaasujen pääsy kiinteistöön on mahdollista. Tässä tapauksessa pistäkää merkille savun purkautumispaikka ongelman paikallistamisen helpottamiseksi sekä tuulettakaa savu ulos. 

Kokeen aikana koirien tulee olla kytkettyinä, jotta voimme kiertää kiinteistön pihalla tutkimassa savun kulkeutumisreittiä. Tarvittavan tiedon viemärin kunnosta saamme kiinteistön ulkopuolelta.  

Pyydämme ystävällisesti ottamaan meihin yhteyttä ennen kokeen suorittamista mikäli kiinteistössänne on: 
- henkilö, jolla on hengitysvaikeuksia
- vanhus tai lapsi, joka saattaa hätääntyä nähdessään savua 

Jos teillä on kysyttävää savukokeen suhteen, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä meihin.
Joona Saarnio
Projektityöntekijä
Vesilahden kunta
puh. 050-4351847
joona.saarnio@vesilahti.fi