Sivistyslautakunta myönsi vuoden 2017 liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen tunnustuspalkinnot

6.4.2018

LIIKUNTA-, NUORISO- JA KULTTUURITOIMEN TUNNUSTUSPALKINNOT VUOSI 2017

Vesilahden kunnan sivistyslautakunta huomioi vuosittain vapaa-aikasektorilla ansioituneita henkilöitä sekä tahoja.
 
Vuoden liikuntateko
Pentti Palm
Pentti on aktiivi hiihtolatujen talkoolainen, joka tekee hiihtoreittejä Keihosista Pohjankodalle. Kesäisin Pentti kunnostaa latupohjat, niittää heinää ja tasaa huonoja kohtia. Lumen aikaan hän kolaa omatekemillään välineillä lunta lumettomiin kohtiin. Hän on liikkeellä heti pienen lumen jälkeenkin ennakoiden tulevaa hiihtokautta. Ensilatu tänäkin talvena saatiin Pentin hiihtämänä. Hän pitää latua auki hiihtämällä ja näin saa muitakin innostumaan hiihtämisestä. Hän on myös itse ahkera ladun käyttäjä.
 
Aktiivinen nuorisotoimija
Pasi Markov ja Jukka Hakala
Pasi ja Jukka ovat vuosia toimineet Vesilahden Visan lasten ja nuorten valmentajina. Pasi ja Jukka ovat tehneet paljon töitä ohjaten muun muassa yleisurheilua, hiihtoa, maastojuoksua, salibandya ja jalkapalloa. Nyt molemmat ohjaajat ovat siirtyneet taka-alalle. Vesilahtelainen kulttuuriteko -tunnustus
 
Vesilahtelainen kulttuuriteko -tunnustus
Pirjo Hakuni
Joutohetkien seura aloitti toimintansa 5 vuotta sitten Pirjon ideoimana. Seura kokoaa viikoittain 20–40 eläkeläistä yhteen eri puolelta Vesilahtea. Seuran ohjelma on hyvin monipuolinen, joissa vesilahtelainen kulttuuri on tärkeässä roolissa. Retkillä on tutustuttu Vesilahden kyliin ja kauempana erilaisiin kulttuurikohteisiin. Joutohetkien seuralla on tärkeä yhteisöllinen merkitys, se on sitoutumaton, ei aatteellinen toimija. Vaikka seura toimii vapaaehtoisuuden periaatteella, ilman sitoutunutta organisoijaa, toiminta ei olisi niin monipuolista ilman Pirjon aktiivista otetta toimintaan.
​ 
Kuva; kuvakaappaus Lempäälän-Vesilahden sanomien livelähetyksestä.