Varhaiskasvatukseen hakeminen

23.2.2018

 

 

VARHAISKASVATUKSEEN HAKEMINEN

Varhaiskasvatusta tarjotaan alle kouluikäisille lapsille päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Työn tai päätoimisen opiskelun perusteella myönnämme päivähoitosijoitukseen useita eri vaihtoehtoja. Kotona olevan vanhemman lapselle tarjoamme subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden mukaisesti 20 tuntia viikossa. Kanssamme voi myös neuvotella laajemmasta varhaiskasvatusoikeudesta, mikäli lapsen etu niin vaatii.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Mikäli varhaiskasvatuspaikan tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

 

Varhaiskasvatuspaikkahakemukset toimintakaudelle 2018- 2019 tulee jättää 18.3.2018 mennessä.

Varhaiskasvatuspaikkahakemuksen voi täyttää sähköisesti internetissä osoitteessa: www.vesilahti.fi /palvelut/varhaiskasvatus/sähköinen asiointi. Tarvittaessa paperihakemuksen saa tulostettua Vesilahden kunnan internet-sivuilta: Asiointi ja neuvonta/ lomakkeet.

Varhaiskasvatuspäätös tulee teille kesäkuun aikana.

Tiedustelut: varhaiskasvatusjohtaja Anne Mäki p. 050 3895217

 

Seudullinen varhaiskasvatushaku

Tampereen kaupunkiseudun kunnat Vesilahti, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Ylöjärvi ovat sopineet, että varhaiskasvatusta voi hakea seudullisesti 1.8.2018 alkaen vapautuviin varhaiskasvatuspaikkoihin. Oman kunnan asukkaalla on etuoikeus varhaiskasvatuspaikkaan kotikunnassaan.

Vesilahdessa 23.2.2018

Sivistyslautakunta/ Varhaiskasvatus